DRETS SOCIALS
Societat 02/03/2018

Ben Amics detecta durant el 2018 sis agressions a homosexuals i transexuals

Prop de 30 persones se solidaritzen amb Borja Bernal, atacat el 23 de febrer

Lluís Felipe Lorenzo
2 min
Jan Gómez, president de Ben Amics, primer per la dreta, i Borja Bernal amb la bandera multicolor, víctima de l’atac del 23 de febrer, quan un amic que s’expressava en català també va ser agredit per motius lingüístics.

PalmaEn poc més de dos mesos, Ben Amics, l’associació que defensa els drets de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals (LGTB), ha detectat sis agressions a les Balears contra aquest col·lectiu. Ho va anunciar ahir Jan Gómez, president del col·lectiu. Gómez va participar en l’acte de suport a Borja Bernal, agredit el passat 23 de febrer per la seva tendència sexual, alhora que un amic va ser atacat per fer servir el català. La convocatòria, malgrat la pluja, va aconseguir concentrar prop de 30 persones durant mitja hora a la plaça de Joan Carles I, de Palma. També hi assistiren la regidora de Benestar Social de Ciutat, Mercè Borràs, i la coordinadora de l’àrea, Catalina Trobat.

Gómez va explicar que “només un 20% de les agressions es denuncien i Ben Amics, en aquests dos primers mesos del 2018, hem tingut notícia de sis casos, com el que ens reuneix aquí, un altre que va succeir a l’Ocimax i el d’una transexual a la Universitat de les Illes Balears, que és discriminada per companys de classe”. “Mentre tot això passi, continuarem lluitant a les institucions i al carrer”, va afegir Gómez. En aquest sentit, assegura que “es veu clarament que amb el reconeixement del dret al matrimoni i a les adopcions no és suficient, que encara som discriminats, i que la Llei de protecció al col·lectiu LGTB s’ha de desenvolupar amb mesures educatives i sancionadores”. A més, va recordar que els agressors del passat 23 de febrer eren menors, per la qual cosa “l’educació dels pares es fonamental”. Per la seva part, Borràs va coincidir a dir que “hem d’apostar més per l’educació”.

“Tenc punts, però no tenc por”

D’altra banda, Bernal va informar que “encara tenc punts (dues setmanes després de l’agressió), però no tenc por”. Sobre el fet que una persona nascuda el 1997 sigui agredida el 2018 per la seva tendència sexual, va manifestar que “demostra que fan falta més valors, més amor i més respecte”. L’acte va finalitzar amb una crida de Bernal a “saber estimar i a ser lliures de mostrar qui estimam”.

stats