Societat 12/10/2020

Banderes preconstitucionals i salutacions feixistes a la marxa del 12 d'octubre a Palma

Més de 400 vehicles han acudit aquest matí a l'acte convocat per Foro Baleares amb motiu del Dia de la hispanitat i com a protesta contra els governs de Francina Armengol i Pedro Sánchez

A. T.
2 min
Manifestació 12 d'octubre a Palma

PalmaDiverses fileres de motos i cotxes, fins a arribar als 410 vehicles –segons fonts policials–, han recorregut aquest dilluns els carrers de Palma convocats per Foro Baleares amb motiu del Dia de la hispanitat i per protestar contra el Govern balear i l'espanyol. Ho han fet al ritme de l'himne d'Espanya, el Cara al sol i El novio de la muerte i engalanats amb la bandera espanyola. Entre les banderes, se n'han pogut veure algunes de preconstitucionals, com ara la falangista o la dels terços espanyols, característica dels adeptes del bàndol carlista.

"Visca Espanya, visca el rei i visca l'ordre i la llei", "Fora comunistes" i "Pablo, malparit, et volem a la presó" han estat algunes de les consignes que han marcat la marxa sobre rodes en la qual han participat els membres de Vox a les Balears. El president del partit d'extrema dreta a les Illes, Jorge Campos; el diputat mallorquí de Vox, Antonio Salvà, i el regidor a l'Ajuntament de Palma de la formació, Fulgencio Coll, han seguit el recorregut.

A l'interior dels vehicles, més o menys plens, s'hi podien veure persones de totes les edats i la majoria amb polseres, bufandes o qualsevol altre complement estampat amb els colors vermell i groc. En algun moment del recorregut, no han dubtat a alçar la mà des de l'interior en senyal de salutació feixista. Alguns conductors, fins i tot, circulaven amb els maleters dels cotxes oberts per fer sonar els grans altaveus que hi havien enganxat. Als que el portaven tancat, es podia veure la fotografia dels reis que hi portaven enganxada al vidre del darrere.

L'itinerari ha començat a l'avinguda de Gabriel Alomar a les 12 h, moment en què membres de Foro Baleares han llegit el seu manifest per reivindicar que "Espanya no són 17 comunitats, sinó una" i que "Pedro Sánchez, que s'ha atrinxerat a la Moncloa, ha de dimitir". Si no, "l'haurem de fer fora", han advertit.

Després de passar per la plaça d'Espanya, l'avinguda d'Alemanya, el passeig Mallorca, el carrer de Jaume III, el passeig del Born i el passeig Sagrera, la comitiva motoritzada ha arribat al Consolat de la Mar. Allà, motos i cotxes s'han aturat per reclamar la unitat d'Espanya i la dimissió dels dirigents socialistes tant de les Balears com de l'executiu espanyol. Alguns participants han aprofitat i han demanat, altaveu en mà, que els deixassin celebrar "els 100 anys de la legió".

stats