Societat 27/09/2020

Unes 200 persones es manifesten a Palma per demanar la dimissió d'Armengol i Sánchez

Durant la marxa s'han pogut sentir crits com ara "Viva Espanya", "govern dimissió" i "Jo som espanyol"

K. O.
1 min
Manifestació de Foro Baleares a Palma

PalmaProp de 200 persones s'han manifestat aquest diumenge a partir de les 19 h a Palma per demanar la dimissió de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president espanyol, Pedro Sánchez. L'acte ha estat convocat per Foro Baleares i la concentració ha sortit de la plaça de Cort i ha acabat al Consolat de Mar. Durant la marxa s'han pogut sentir crits com ara "Viva Espanya", "Govern dimissió" i "Jo som espanyol".

El president de l'entitat convocant, Sergio Bota Campos, ha afirmat que cada dia surt a la llum un "escàndol més d'aquest desgovern", referint-se a l'Executiu balear i estatal. També ha comentat que cal treure fora Armengol i Sánchez de manera pacífica i democràticament, i ha afegit que "la majoria silenciosa s'està despertant". Bota ha reclamat ajudes per al sector de l'hostaleria, l'oci nocturn i el turisme en general.

Molts dels manifestants duien banderes espanyoles, però un home sense mascareta ha exhibit la bandera franquista. Quan una periodista de RTVE entrevistava el president de l'entitat convocant, alguns presents han cridat "compte amb la televisió comunista" i "mentiders". La manifestació, però, ha transcorregut sense incidents i ha estat escortada per agents de la Policia Nacional.

En un comunicat Foro Baleares ha advertit que continuaran convocant més manifestacions fins que Sánchez i Armengol dimiteixin. De fet, la pròxima marxa anunciada per l'entitat és el 12 d'octubre.

stats