Meteorologia
Societat 04/03/2024

Les Balears tornen a les temperatures habituals de març després d'uns dies de fred

Els propers dies estaran marcats per la tranquil·litat meteorològica

ARA Balears
1 min
Inici de setmana amb bon temps

PalmaDesprés d'uns dies de fred i precipitacions, les Balears tornaran a les temperatures habituals per a un mes de març. Una successió de fronts passaran per les Illes aquesta setmana i provocaran alguna precipitació dèbil a Menorca i Mallorca. Aquest dilluns a la nit arribarà a Mallorca un front i provocarà un augment de nuvolositat amb possibilitats de pluja. Així ho ha confirmat el portaveu adjunt de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Miquel Gili, en declaracions a Europa Press. No obstant això, el vent de nord-est ha arribat a velocitats d'entre 60 i 85 km/h a la serra de Tramuntana i d'entre 40 i 60 km/h a la resta del territori.

Les temperatures màximes oscil·laran entre els 16 i 18 graus de màxima, mentre que les mínimes es mouran entre els 6 i els 11 graus. Aquest front afectarà Menorca i el nord de Mallorca dimarts, amb l'arribada de niguls que podran provocar pluges lleus, però que desapareixeran durant l'horabaixa. El cel clar i un vent suau marcaran la jornada de dimecres, amb temperatures d'entre 15 i 18 graus, encara que pot ser que hi hagi gelades a l'interior de Mallorca. Aquesta situació es podria repetir dijous.

Ara bé, la calma meteorològica es podria acabar divendres, dia en què passarà una altre front fred, acompanyat d'algunes precipitacions –podrien ser de fang. A més, els fenòmens costaners podrien reaparèixer al final de la setmana.

stats