Temperatures
Societat 28/07/2023

Les Balears tanquen el mes de juliol amb la mar a 28 °C

L'ascens de la temperatura activarà avisos de nivell groc a Mallorca

ARA Balears
1 min
Una dona amb un ventall a Palma

PalmaLes Balears tanquen el juliol amb un ascens de la temperatura que farà activar avisos de nivell groc a l'interior de Mallorca i al nord i al nord-est, on s'espera que els termòmetres arribin als 37 °C, mentre que la mar s'acomiada del mes quatre graus per damunt del que és normal, ja que arriba als 28 °C.

Així n'ha informat aquest divendres la delegada territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), María José Guerrero, a Europa Press. La responsable ha detallat que a partir d'avui es podrà viure alguna nit tòrrida més a les Illes.

Sobre la temperatura diürna, anirà ascendint amb una previsió d'entre 30º i 35 °C aquest divendres, i puntualment s'arribarà als 36 °C a l'interior de Mallorca. Els termòmetres continuaran pujant dissabte, quan està prevista l'activació de l'alerta groga a l'interior, al nord i al nord-est de l'illa. La resta de les illes estaran entre els 301 i 35 °C, segons l'Aemet. En concret, Eivissa rondarà els 30º i 33 °C, mentre que Menorca registrarà una temperatura de fins a 35 °C.

Durant la jornada de diumenge entrarà vent del component nord i la temperatura baixarà allà on el dia anterior s'espera que sigui més alta. Per dilluns s'espera que els termòmetres puguin presentar novament un lleuger descens i que se situïn entre els 29º i 33 °C; dimarts s'espera un escenari similar.

Durant la setmana que ve, entrant ja al mes d'agost, no es preveu l'emissió d'avisos per part de l'Aemet, tot i que la temperatura continuarà sent la pròpia de l'estiu. Al final de la setmana podria tornar a baixar. Cal afegir que la temperatura de la mar a les Balears està actualment a uns 28 °C, quan allò que és normal són 24º o 25 °C.

stats