Societat 27/08/2021

Les Balears superen el milió i mig de vacunes contra el covid-19 administrades

Es manté la tendència a la baixa dels indicadors de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Vials de la vacuna contra el coronavirus

PalmaContinua avançant la campanya de vacunació a les Illes Balears, encara que les darreres setmanes ho fa lentament, i aquest divendres l'Arxipèlag ha superat el milió i mig de dosis de la vacuna contra el coronavirus administrades. Així, des del mes de desembre, quan es posà la primera dosi, la Conselleria de Salut ha administrat un total d'1.501.462 vacunes. Així, un 78,98% de la població diana ja ha rebut com a mínim la primera dosi i un 74,35% ja està immunitzat contra la malaltia.

Tot i haver superat la xifra marcada com el retorn a la nova normalitat i la immunitat de grup, Salut continua treballant en diferents campanyes per impulsar la campanya de vacunació a les Balears amb l'objectiu d'assolir percentatges de pauta completa superiors al 80%. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reconegut que continuen treballant per engegar campanyes per potenciar la vacunació i ha reconegut que està "molt preocupada" pel baix percentatge de dosis administrades als illencs d'entre 20 i 40 anys.

Per contra, la consellera ha celebrat la resposta dels més joves i ha informat que un 75% dels residents a les Balears d'entre 16 i 19 anys ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi i ha destacat que és la xifra més alta de l'Estat en aquesta franja. A més, Gómez ha recordat que la resta de franges d'edat ja tenen un percentatge tant de primeres dosis com d'immunització bastant superior al 70%, encara que "no és suficient".

En aquest sentit, la consellera ha explicat que continuen fent tasques de repesca per intentar que aquells illencs que encara no s'han vacunat ho facin. Segons ha explicat a la roda de premsa d'aquest divendres, el Servei de Salut està cridant personalment alguns illencs per oferir-los la possibilitat de rebre la vacuna que rebutjaren anteriorment o que encara no s'han posat per diversos motius.

Continua la tendència a la baixa

La majoria dels indicadors de la pandèmia a les Illes Balears continuen baixant una jornada més i l'Arxipèlag s'acosta al final de la cinquena onada. Aquest divendres la Conselleria de Salut ha informat de 198 nous casos, 25 menys que ahir i quatre noves defuncions (corresponents als darrers dies). A més, la taxa de positivitat continua sent inferior al 5% i la xifra de pacients ingressats a les plantes dels hospitals illencs i d'atesos per Atenció Primària continua a la baixa.

L'únic indicador que ha augmentat aquest divendres és el nombre de pacients que requereixen els serveis de les Unitats de Cures Intensives. Després de més d'una setmana de descensos continus, aquest divendres les UCI han registrat dos nous ingressos i la xifra de pacients s'eleva fins als 70. Actualment, els pacients amb covid-19 ocupen un 20,53% dels llits d'UCI disponibles als hospitals de l'Arxipèlag que continuen en risc alt.

stats