Societat 22/07/2021

Les Balears rebran 22,5 milions de l'Estat per millorar la digitalització a les escoles

Uns altres 5,8 milions d'euros es destinaran al reforç escolar, a materials didàctics i a orientació per a l'alumnat vulnerable

ARA Balears
1 min
Una nina amb un ordinador a una escola de les Illes Balears.

PalmaLes Illes Balears rebran 22,5 milions d'euros del govern espanyol per millorar la digitalització del sistema educatiu, segons ha informat la Conselleria d'Educació en un comunicat. D'aquesta partida, gairebé 19 milions aniran destinats a les aules digitals. Així es va acordar ahir en la Conferència Sectorial d'Educació a Madrid, en què varen participar la ministra d'Educació, Pilar Alegría, i els consellers de cada comunitat.

En la reunió, es varen aprovar la distribució i els criteris de repartiment de crèdits de Cooperació Territorial per valor de 1.486.610.939 euros. En concret, a Balears li corresponen un total de 28,3 milions d'euros. A banda dels 22,5 destinats a la transformació digital, 4 milions més es destinaran al programa de reforç escolar PROA+; 695.271 euros seran per al finançament de llibres de text i de materials didàctics i 842.735 euros s'invertiran en la creació d'unitats d'acompanyament i orientació personal i familiar de l'alumnat educativament vulnerable.

"Aquesta inversió suposarà una passa de gegant per assolir els objectius de digitalització que ens hem marcat a les Illes Balears per als propers anys", ha assegurat el conseller d'Educació, Martí March. A més, ha anunciat que els pròxims dies s'oferirà informació més detallada de la distribució d'aquests fons a les Illes.

A la trobada, Alegria va presentar l'informe l'avantprojecte de llei orgànica d'ordenació i integració de la Formació Professional, que dimarts va passar per la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació. March ha valorat aquesta normativa com "un element importantíssim i imprescindible que facilitarà que l'FP ocupi el lloc de rellevància que ha de tenir".

stats