Societat 17/12/2019

Els pares de les Balears són els que menys pantalles regalaran als seus fills per Nadal, segons Multiópticas

També són els que gastaran una menor quantitat de doblers, 63 euros

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears.

PalmaSegons l'estudi Les pantalles i els nins per Nadal, elaborat per Multiópticas, les Balears són la comunitat autònoma on els pares estan més conscienciats sobre l'edat en què els seus fills haurien de rebre la seva primera pantalla com a regal nadalenc, que consideren que és gairebé als 12 anys, la més tardana de tots els espanyols. A més, els pares a les Illes són els que menys pantalles regalaran als seus fills aquest Nadal (31%) i els que gastaran una menor quantitat de doblers, 63 euros, la qual cosa significa que gastaran 49 euros menys que la mitjana estatal.

Així, segons dades de l'estudi, els nins balears són els que menys pantalles han inclòs entre les seves peticions nadalenques (27%), per sota de la mitjana espanyola (43%). Les Illes també destaquen per ser la quarta comunitat on els menors demanen a una edat més tardana (a 9 anys) un dispositiu amb pantalla per Nadal. En l'àmbit estatal, un 54% dels menors ja ha obtingut algun obsequi nadalenc amb pantalla als 6 anys, un 61% als 8, un 77% als 10 i un 93% als 12.

Per altra banda, el 90% dels pares balears es mostra partidari de limitar d'alguna manera als menors l'ús dels dispositius amb pantalles. Com a forma de supervisió, d'aquest percentatge, un 88% el limitaria fent que l'utilitzin menys hores, un 80% optaria perquè els emprin per accedir a certs continguts i un 55% creu que només els haurien d'usar davant ells.

stats