Societat 24/08/2020

Les Balears pacten amb les comunitats mesures per reduir l'impacte del coronavirus a les residències

Moltes de les propostes ja s'apliquen a les Illes, segons la Conselleria d'Afers Socials

Ara Balears
1 min
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago. / ARA BALEARS

PalmaLa consellera balear d'Afers Socials, Fina Santiago, ha mantingut aquest dilluns una reunió de coordinació d'Estat amb la resta de comunitats autònomes en què s'ha acordat un document amb una sèrie de mesures per reduir l'impacte del coronavirus a les residències. Tot i això, ha puntualitzat Santiago, la majoria de les propostes ja s'apliquen a les Illes, com és el cas de la reducció de visites, el control de sortides i els protocols d'aïllament i de derivació als hospitals.

Juntament amb això, s'ha decidit que els responsables d'Afers Socials de cada comunitat es reuniran cada 15 dies per videoconferència per analitzar la implantació de les noves mesures i per veure "bones pràctiques" i "com es pot millorar i aprendre" en cada cas, ha explicat la consellera. L'objectiu final, ha assenyalat Santiago, és "actuar de la manera més homogènia possible".

Així mateix, Santiago ha transmès al govern espanyol la necessitat de disposar d'un "finançament específic de l'Estat per als Serveis Socials, com el d'Educació i Salut". Inicialment, l'Estat va destinar uns 300 milions d'euros als afers socials, però cal tenir en compte que el covid-19 "té més continuïtat més enllà de juny i juliol", ha indicat la membre del Govern balear.

L'agilitació de l'ingrés mínim vital ha estat la segona i darrera petició de Santiago. "De la mateixa manera que contracten rastrejadors i altre personal sanitari, també l'Estat hauria de contractar personal perquè aquest ingrés s'agiliti", ha afirmat.

stats