Societat 21/08/2020

Es dupliquen els casos actius de covid-19 a les residències de les Balears

Un residència de Palma concentra 21 dels 23 casos que s'han detectat

Ara Balears
2 min
Una usuària d'una residència de gent gran

PalmaEls casos actius de covid-19 a les residències de les Illes s'han duplicat, segons les dades que ha fet públiques aquest divendres la Conselleria de Salut. Així, mentre que aquest dijous hi havia 10 persones contagiades, aquest divendres la xifra arriba als 23 usuaris actius, pertanyents a tres residències de Mallorca.

Concretament, 21 s'han detectat a Verge de l’Esperança, un a Sèniors Montuïri i l'altre a Sèniors Can Picafort. Segons ha informat l'agència Efe, totes les persones grans que hagin donat positiu a la residència de Palma Verge de l’Esperança que presentin símptomes i que siguin dependents seran traslladats a l'hospital, mentre que els asimptomàtics estaran aïllats al centre.

Recordem que a la residència hi ha un total de 60 places i des de la Conselleria de Salut asseguren que la residència tenia un pla de contingència i que per això l'actuació ha estat "ràpida i planifica". Per altre banda a les residències per a persones amb discapacitat hi ha un usuari aïllat a Mallorca, un professional positiu i cinc treballadors en quarantena.

La Conselleria de Salut també ha informat que en un dia s'han detectat 242 casos més de coronavirus a les Illes i que ha mort una persona més a causa del virus. Així, les Illes ja arriben als 5.449 casos d'ençà que va començar la pandèmia i acumulen 234 morts. A més, en un dia s'han curat 168 persones, per tant el nombre de casos actius que hi ha actualment a l'Arxipèlag és de 1.741.

D'altra banda, el Servei de Salut atén 3.853 persones per contagi de SARS-CoV-2; d’aquestes, 191 reben atenció hospitalària i d'aquests, 23 són a l’UCI i a 3.662 els fa el seguiment atenció primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció superada.

A Mallorca hi ha 173 persones hospitalitzades, 22 de les quals són en unitats de cures intensives. A més, 3.222 persones són al domicili, on reben atenció per part del servei d’atenció primària. A Menorca hi ha tres persones ingressades a l’hospital Mateu Orfila, una de les quals a l'UCI, mentre que 84 són al domicili ateses per part de primària. A Eivissa són 15 les persones hospitalitzades i no n'hi ha cap a l'UCI. A més, en aquesta illa hi ha 324 casos confirmats seguits al domicili per part dels seus centres de salut i a Formentera n'hi ha 32 més.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 420 en vigilància, 340 a Mallorca, 2 a Menorca i 78 a Eivissa, i 139 amb el contagi actiu: 120 a Mallorca, 2 a Menorca i 17 a Eivissa. En total, se n’han notificat 459 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

stats