Societat 23/01/2020

Balears demanarà la declaració d'emergència per a les zones afectades per la borrasca

Glòria ha deixat un total de 435 incidents a les Balears

Ara Balears
1 min
Balears demanarà la declaració de zones afectades per emergència de protecció civil per la borrasca

PalmaEl Govern demanarà a l'Estat declarar com a Zones Greument Afectades per Emergència de Protecció Civil els municipis de les Balears que han patit els efectes de la borrasca Glòria, segons ha informat aquest matí la presidenta Francina Armengol, que ha visitat Portocolom, una de les zones més afectades de Mallorca. La consellera d'Administracions Públiques també ha visitat les zones més afectades.

Armengol ha explicat davant els mitjans de comunicació que l'objectiu de sol·licitar aquesta declaració és que els afectats es puguin acollir a ajuts públics, ja siguin ajuntaments, el Consell de Mallorca o particulars. La presidenta ha agraït la tasca dels cossos d'emergència que van actuar durant el pas del temporal a les Illes. La borrasca Glòria ha deixat un total de 435 incidents a les Balears, 352 dels quals s'han produït a Mallorca, 52 a Eivissa, 20 a Menorca i 11 a Formentera.

El balanç de la borrasca, que ha assotat especialment la Mediterrània, ha deixat fins ara deu morts, cinc dels quals al País Valencià, i quatre desaparicions, tres de les quals s'han produït a les Illes, una a Mallorca i dues a Eivissa. Precisament aquest matí s'han reactivat les tasques de recerca per trobar aquestes tres persones i s'han mobilitzat 138 efectius d'emergències.

Aquest dijous el temps ja torna a ser estable, tot i que a Menorca s'ha mantingut activada l'alerta groga per fenòmens costaners.

stats