Societat 09/10/2020

PCR obligatòria per als turistes de zones més afectades pel covid-19

La mesura s'aplicarà als països amb els quals s'estableixin corredors segurs quan la incidència acumulada a 14 dies sigui superior a 50 casos per 100.000 habitants

Ara Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma

PalmaLes Balears exigiran una PCR negativa als turistes procedents de les zones més afectades pel covid-19. Aquesta és una de les mesures que el Govern ha acordat aquest divendres amb l'executiu espanyol –també s'aplicarà a les Canàries–, quan sigui possible obrir corredors turístics segurs. La prova s'exigirà als viatgers que vinguin de països amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 50 casos per 100.000 habitants –en cas contrari, no se n'haurà d'aportar cap–. Els viatgers s'hauran de fer la PCR 48 hores abans del vol.

A més, abans d'abandonar qualsevol dels dos arxipèlags, s'hauran de tornar a fer una PCR 48 hores abans del seu vol. Aquestes proves no tindran cap cost per al turista i, en cas de donar positiu, quedaran a la destinació. Tant el Govern balear com el de les Canàries es faran càrrec de la cobertura necessària en cas de quarantena dels turistes positius, habilitant una sèrie d'allotjaments previstos. Si és necessari, cobriran l'assistència sanitària o l'hospitalització, segons ha informat l'agència Efe.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha qualificat aquest acord com una primera passa molt important. "Ara toca centrar-se a abaixar la nostra taxa d'incidència, però ara ja tenim un acord sobre el qual negociar la recuperació per a la temporada de 2021", ha dit.

A partir d'aquests protocols, el govern espanyol començarà a negociar amb els mercats emissors de turistes l'establiment de corredors segurs de seguida que sigui possible. El Regne Unit i Alemanya seran els països on es focalitzaran els esforços, encara que també es treballarà amb altres, com Itàlia, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat. En el cas de les Balears, la negociació es durà a terme per illes, tal com va plantejar Negueruela fa dues setmanes.

871 vols pel pont del Pilar

Les aerolinies tenen programats un total de 8.520 vols en els aeroports de la xarxa d'Aena per aquest pont del Pilar. Segons indica Efe, des d'aquest divendres fins dilluns, l'aeroport de Palma serà un dels que tindrà més volum de vols, ja que les aerolínies tenen previst operar-n'hi 871. Per darrere se situen el de Gran Canària i Màlaga, amb 644 i 622 vols, respectivament.

stats