Societat 14/06/2021

Les Balears, entre les comunitats que més hauran d'incrementar la despesa social pel nombre de persones grans

Catalunya, el País Valencià, Madrid i les Canàries són les altres comunitats capdavanteres

ARA Balears
1 min
Les necessitats de despesa de les comunitats es dupliquen fins als 35.837 milions.

PalmaLes Balears se situen, juntament amb Madrid, Catalunya, el País Valencià i les Canàries, entre les comunitats que més hauran d'incrementar la seva despesa social, atenent, entre altres factors, el creixement de la població de persones grans, segons un estudi de Funcas.

Segons ha destacat Europa Press, les necessitats de despesa de les comunitats es dupliquen fins als 35.837 milions, gairebé dues vegades i mitja més del previst si es considera només el factor demogràfic. L'estudi exposa que el 62% de l'increment de despesa s'explica per sanitat, el 15% per "altres serveis socials", seguit d'educació (12%) i dependència (10%).

L'increment mitjà anual previst de la despesa és del 2,1% per al conjunt autonòmic, que s'agreuja a les comunitats amb més creixement del nombre de persones grans, com és el cas de les Balears.

En l'escenari prepandèmia, les necessitats de despesa social autonòmica que s'infereixen exclusivament de l'evolució demogràfica arribarien als 14.371 milions d'euros fins a 2030, amb un increment mitjà anual del 0,8%. La major part d'aquest augment, el 94%, s'explica pel component sanitari i es concentra en aquelles comunitats on els trams d'edat superior a 65 anys creixeran més en termes absoluts -les Balears, les Canàries, Madrid, Catalunya i el País Valencià-.

stats