Societat 27/07/2018

Les Balears són la comunitat amb més conductors sota l'efecte de l'alcohol

L'estudi de DGT ha senyalat els conductors de les Illes com els més temeraris al volant

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes Illes Balears és la comunitat autònoma amb un major percentatge de conductors que reconèixer haver conduït després d'haver consumit alcohol. Segons dades de la DGT, el seu consum genera entre el 30 i el 50% dels accidents mortals. No obstant això, un important percentatge de conductors segueix sense complir la recomanació que quan cal posar-se al volant s'ha d'optar per begudes sense alcohol.

A les illes Balears, el 34% reconeix haver conduït després de beure alcohol, sent la comunitat amb pitjors xifres, seguida pel País Basc (31%), i Navarra i Múrcia (29%). La dada supera la mitjana dels quals diuen fer-ho a Espanya, que se situa en un 25%.

Els conductors de Balears, destaquen entre els quals més reconeixen sentir fatiga en els seus desplaçaments, amb més d'un 85% de respostes afirmatives. No obstant això, a diferència d'altres comunitats on el cotxe és el transport més habitual per realitzar els llargs desplaçaments amb motiu de les vacances, a les illes és més freqüent el seu ús en les curtes distàncies. De fet només un 30% ha realitzat viatges amb cotxe els que s'hagi passat més d'una nit fora en l'últim any, enfront del 71% de mitjana. En els llargs recorreguts, un 10% afirma no parar, dada que, si bé és preocupant, és alguna cosa inferior al nacional que se situa en un 15%. A més, un 71% no fa les parades recomanades (enfront del 75% de mitjana).

stats