Energia
Societat 05/03/2023

Les Balears baten el rècord de generació d'energia renovable en un mes de febrer

S'ha arribat als 25,8 GWh, xifra que equival al que consumirien 86.000 habitatges

ARA Balears
1 min
Les 12 plaques solars instal·lades a la Dragonera.

PalmaLes Balears han batut enguany el rècord de generació d'energia renovable en un mes de febrer, després d'haver arribat als 25,8 GWh i superar els 23,8 del mateix mes del 2022. Segons ha explicat el Govern en una nota de premsa, amb aquesta xifra, les Illes arriben a quasi un 8% de renovables. En aquest sentit, aquesta generació d'energia equival al que consumirien 86.000 habitatges, mentre que la generació fotovoltaica seria l'equivalent a 60.000 habitatges.

L'Executiu també ha assenyalat que, segons les dades de Red Eléctrica, si es té en compte l'energia renovable provinent de l'enllaç amb la Península, s'haurà arribat a un 17% de renovables de tota la demanda en el mes de febrer.

D'altra banda, s'ha arribat fins als 18,1 GWh de generació fotovoltaica durant el mateix mes, superant les xifres de 2022, 17,9 GWh, i duplicant la xifra del febrer de 2021, quan es van generar 9,5 GWh.

A més, han destacat que s'ha reduït la generació elèctrica a les Illes, fet que ha implicat també una reducció de les emissions. D'aquesta manera, s'ha passat dels 369 GWh produïts l'any passat als 326 GWh.

"Hem de continuar amb la penetració de renovables i amb l'impuls de la fotovoltaica. Des del Govern no deixarem, a més, d'estudiar altres vies i opcions per tal de seguir amb l'impuls de generació elèctrica a través de renovables, i ho continuarem fent de la mà de la ciutadania, institucions i empreses", ha declarat el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava.

stats