Els balears augmenten els seus desplaçaments per anar a comprar, segons Google

La reducció de moviments ha passat del 68% la setmana passada al 41% l'11 d'abril 

La reducció de moviments dels balears per anar a comprar aliments i productes de farmàcia ha passat del 68% la setmana passada al 41% l'11 d'abril. Segons ha informat l'agència Efe a partir d'un estudi de Google, els balears han reduït menys aquests desplaçaments.

Mitjançant el seguiment de dades dels telèfons mòbils, Google ha determinat que l'11 d'abril els moviments per anar a llocs d'oci (com a bars i centres comercials) s'ha reduït un 90% a les Balears respecte de la mitjana del període del 3 de gener al 6 de febrer (dates prèvies a les restriccions de l'estat d'alarma a causa del coronavirus).

Els moviments dels residents de les Balears per anar a fer feina s'havia reduït un 64% 11 d'abril. El 3 d'abril havien baixat un 61%. L'afluència a parcs ha descendit un 86% a les Illes, enfront del 90% del 3 d'abril, i les estacions de transport, un 87%, enfront de 88% a principis de mes. L'única mobilitat que augmenta és al lloc de residència, un 27% l'11 d'abril. 

Google va decidir publicar periòdicament els seus informes de mobilitat comunitària per tal d'oferir informació sobre el que ha canviat amb relació al teletreball o la permanència a la llar per les mesures destinades a aplanar la corba de la pandèmia de coronavirus.

Els pobles de l'interior, rècord en desplaçaments durant el confinament

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF