Societat 04/06/2021

Les Balears acomiaden la setmana amb tempestes

A partir de dilluns s'espera un temps estiuenc

Miquel Bernis
2 min
La tempesta aquesta nit a Sant Lluís, Menorca.

PalmaS’acosta un nou canvi de temps que tornarà a provocar rebombori a la Mediterrània occidental. Entre l’horabaixa i la nit, una tongada de ruixats i tempestes provocarà pluja sobretot al País Valencià, però també farà caure algunes ruixades al capvespre a les Pitiüses, i de nit també a Mallorca i Menorca. Algunes tempestes podrien ser fortes principalment a Eivissa i Formentera, on es podrien acumular més de 15 o 20 l/m2 en poca estona.

L’Aemet té actiu un avís groc per la possibilitat que es puguin acumular fins a 20 l/m2 en una hora. Durant l’horabaixa de dissabte l’avís se centra en les Pitiüses, però de matinada s’estén a la resta d’illes. També hi ha un avís per possibles rissagues a Menorca a causa del canvi ràpid i sobtat de temps i de pressió. El temps millorarà ràpidament durant el matí de diumenge, però no és descartable encara algun xàfec més puntual a Mallorca durant el segon dia del cap de setmana. Després d’això arribarà una primera part de la setmana que ve amb un temps molt més d’estiu, tant pel que fa al domini del sol com per la temperatura. No entrarem en una fase de temperatura angoixant, però sí que se superaran els 30 graus amb més facilitat a l’interior de Mallorca. El més probable és que cap al final de la setmana el termòmetre torni a valors més d’acabament de primavera. Setmana de poc vent i, per tant, de situació marítima molt tranquil·la, sobretot entre dilluns i dimecres.

La previsió meteorològica d'aquesta setmana
El consell

Preparau-vos per seguir l’eclipsi anular de Sol de dijous. A les Balears la Lluna només farà una petita mossegada del 0,5% de la superfície solar quan faltin deu minuts per a les dotze, però en alguns punts del Canadà i de Groenlàndia es veurà un anell de foc.

Que no us sorprengui

La calor podria no ser definitiva. El model europeu de predicció insinua com a tendència a llarg termini la possibilitat que la setmana prèvia a Sant Joan sigui fresca i més plujosa del que és normal. Caldrà seguir si el pronòstic es consolida.

stats