Societat 16/05/2020

Baleària reprèn el dia 25 les connexions interinsulars d'alta velocitat

La companyia incorporarà tres vaixells als 12 que ja operen actualment

Ara Balears
1 min
Imatge d'un dels vaixells de la naviliera Baleària. / ARA BALEARS

PalmaBaleària reprendrà a partir del 25 de maig les connexions en alta velocitat a les Balears, entre Menorca i Mallorca i des de Dénia, coincidint amb el previsible canvi de fase de desescalada de la 1 a la 2. Se sumaran, així, tres vaixells més als 12 que ja operen actualment.

El president de la naviliera, Adolfo Utor, ha expressat la seva voluntat de recuperar operacions i "contribuir a aquesta 'nova normalitat' que tant necessita l'economia", ha informat la companyia en un comunicat.

Els tres vaixells que es reincorporen a la naviliera són el Jaume III (Alcúdia-Ciutadella), el Cecilia Payne (Palma-Eivissa-Dènia) i el Ramon Llull (Dénia-Formentera-Eivissa), que poden transportar tant passatgers com vehicles.

El Jaume III farà connexions diàries en alta velocitat entre Mallorca i Menorca, amb sortides a les 8 h des d'Alcúdia i tornades a les 20 h des de Ciutadella. Aquestes noves sortides se sumen a les connexions amb ferri.

Actualment hi ha 6 sortides setmanals en la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella. D'altra banda, la naviliera farà quatre dies a la setmana la ruta Palma-Eivissa-Dénia, mentre que els altres tres dies la connexió serà Dénia-Formentera-Eivissa.

Per garantir la seguretat en els vaixells i que siguin espais tan segurs com sigui possible per evitar contagis per covid-19, la naviliera ha posat en marxa protocols des de l'11 de maig que inclouen prendre la temperatura prèvia a l'embarcament i garantir la distància de seguretat, a més d'incrementar la desinfecció i neteja dels espais.

stats