Societat 06/02/2018

Avui se celebra el Dia de la internet segura

Avui comencen un seguit d'activitats i tallers en diferents escoles i centres amb menors. El lema és 'Crea, connecta i comparteix respecte: una millor internet comença amb tu'

Ara Balears
1 min
Avui es celebra el Dia d'Internet Segura

PalmaLa Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant l'Institut Balear de la Joventut, se suma a les celebracions del Dia de la internet segura reforçant el treball que s'ha fet durant aquests darrers anys en coordinació amb l'Oficina de Defensa dels Drets dels Menors, el programa Convivèxit, la Fundació BIT i els policies tutors.

La consellera Fanny Tur afirma que "és imprescindible intervenir en la millora de les experiències digitals dels nostres joves, i per això cal capacitar-los per actuar davant els perills". Tur també ha assenyalat que "la vida digital que duen els infants i joves és un camí sense retorn, no cal evitar-lo, però sí afrontar-lo amb les millors garanties".

Durant el curs 2016-2017 es varen realitzar tallers formatius per a més de 9.000 persones a totes les Illes Balears, en què hi havia estudiants de primària, secundària, docents i mares i pares. Aquests tallers van dirigits a capacitar i formar els infants i joves per tal que puguin fer un ús segur i saludable del món digital.

Per celebrar aquest dia, durant les pròximes setmanes es duran a terme diferents activitats centrades en el projecte de Cibermentors, que es troba en fase de prova pilot. Aquest programa consisteix a formar alumnes perquè actuïn com a assessors i com a enllaça d'altres recursos per a aquells alumnes que puguin haver tingut experiències negatives amb l'ús d'internet. D'aquesta manera es facilita la intervenció posterior, ja que, entre iguals, els alumnes tenen més facilitat per denunciar certes coses.

stats