Meteorologia
Societat 04/08/2023

La pluja arriba a l'agost, després d'un juliol tòrrid

Emergències 112 ha activat l'avís groc per a aquest divendres

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEmergències 112 ha activat per a aquest divendres l'avís groc (Índex de Gravetat 0) per fenòmens costaners i precipitació intensa a les Balears. La pluja s'està centrant a Mallorca, encara que també afecta especialment les Pitiüses i Menorca.

A l'aeroport d'Eivissa s'han registrat 72 l/m² en les darreres 24 hores i a Eivissa ciutat, 50 l/m². A Palma, s'han registrat 17 l/m², a Portocolom i Alfàbia, 16 l/m², i a Campos, 15 l/m².

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avisat d'un front de ruixats localment forts i alguna tempesta que afecta Mallorca i Menorca, el qual anirà passant cap a l'est durant el matí i de capvespre, però encara en quedarà algun nucli aïllat. El vent és del nord i nord-est i presentarà intervals forts.

El Servei d'Emergències ha informat que la pluja ha deixat, de moment, un total de 24 incidències a les Balears aquest divendres, la majoria per inundacions a baixos i al carrer. A Eivissa s'han comptabilitzat 18 incidents; a Mallorca, tres; a Formentera, dos, i a Menorca, un.

Aquest mes de juliol ha estat el més càlid a les Balears des que se'n tenen registres, amb una temperatura mitjana de 27,3 graus i una anomalia de 2,4 graus. Segons ha informat l'Aemet aquest dimecres, l'anterior mes més càlid va ser el juliol de 2015, amb una temperatura mitjana de 27,2 graus.

En aquest sentit, el mes va ser extremadament càlid a totes les illes menys a Menorca, on va ser molt càlid. En el conjunt de l'Arxipèlag, la temperatura mitjana i l'anomalia varen ser les següents: a Formentera, 28,9 graus i 2,1; a Eivissa, 27,8 graus i 2,6; a Mallorca, 27,2 graus i 2,4, i a Menorca, 27 graus i una anomalia de 2,2.

stats