Societat 17/03/2020

L'Autoritat Portuària de les Illes Balears garanteix l'abastiment d'aliments tot i les restriccions

L'entitat té el control dels ports de l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Els supermercats balears comencen a recuperar la normalitat

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears (APB), que gestiona els ports de Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i Formentera, ha assegurat que mantindrà l'activitat necessària per garantir el proveïment de mercaderies a la població.

En un comunicat, l'entitat subratlla que ha adoptat mesures organitzatives per assegurar el compliment de les funcions bàsiques dels ports per mantenir la circulació de productes de consum. Entre aquestes mesures es preveu "decretar serveis mínims essencials per a la Policia Portuària als cinc ports d'interès general de les Illes", explica l'organisme públic.

Divendres el Govern balear i la patronal de les empreses d'alimentació de l'Arxipèlag ja varen garantir l'abastiment de tots els productes de primera necessitat. "No és necessari anar al supermercat per aprovisionar-se perquè ni ara ni més endavant hi faltaran productes", va explicar el vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

El vicepresident balear va assegurar que l'Executiu autonòmic comunicaria a l'Estat que, com que les Balears són un territori insular, són més vulnerables, i, per tant, reclamaria el ferm compromís perquè a l'Arxipèlag es prenguin mesures al respecte.

Cal recordar que davant les mesures adoptades pel govern espanyol i l'Executiu balear per frenar l'expansió del coronavirus, els supermercats aplicaren noves restriccions pel que fa als horaris i a l'aforament per evitar coes i aglomeracions com les que es varen viure la setmana passada.

stats