Societat 02/06/2015

Rajoy: "Les últimes dades d'atur demostren que la recuperació és estructural"

El president espanyol ho fia tot a la "recuperació plena" el 2019 i demana "coratge" i "perseverança" per aconseguir-ho. Marca com a nou objectiu que el número d'afiliats autònoms creixi en més de mig milió

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha celebrat aquest dimarts les últimes dades d'atur i afiliació a la seguretat social. Creu que "demostren que la recuperació no és conjuntural sinó estructural després de 22 mesos seguits creixent en llocs de treball". Durant la inauguració d'unes jornades sobre autònoms a la Secretaria General d'Immigració i Emigració, ha fixat en 550.000 el número de nous afiliats que preveu pel 2019. S'assoliria així un nou màxim d'afiliats, fins a 3,6 milions, mentre l'últim màxim històric va ser el 2008 amb 3,4 milions d'afiliats autònoms al conjunt de l'Estat.

Ha de ser aquest 2019 en què, segons les promeses dels govern popular, s'arribarà a la "recuperació plena". El president espanyol ho fia tot al final d'una segona legislatura si és reelegit. Per això demana "coratge" i "perseverança" perquè s'assenti el "gir de 180 graus que hem donat a l'economia", amb els autònoms com a "protagonistes", segons Rajoy.

L'atur a l'Estat va disminuir el maig en fins a 117.985 persones, el millor mes de la sèrie històrica. A Catalunya ho va fer en 21.075 persones.

stats