Societat 21/08/2019

Atempten contra dos vehicles d'agents de Medi Ambient de les Illes

Un dels dos cotxes va ser totalment incendiat la matinada de dia 12, i una setmana després, el segon va patir un nou intent de crema

Ara Balears
1 min
Un dels dos vehicles que han estat incendiats

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha denunciat davant la Guàrdia Civil dos atemptats recents a Mallorca contra vehicles oficials del cos d'Agents de Medi Ambient. El primer episodi va ser la matinada del passat 12 d'agost, quan un vehicle fou incendiat, presumptament, de manera intencionada. Com a conseqüència, el vehicle ha estat declarat sinistre total. Dia 19, un segon vehicle va patir un altre intent de crema intencionada que, tot i no consumar-se, hi va provocar danys per valor d'uns 900 euros.

"La Conselleria de Medi Ambient i Territori condemna enèrgicament aquests atacs i recorda que els Agents de Medi Ambient són agents de l'autoritat que exerceixen funcions de policia judicial genèrica i administrativa. Com a agents de l'autoritat, els Agents de Medi Ambient tenen l'obligació d'investigar i denunciar qualsevol infracció de tipus ambiental, tant les que van per la via penal com per l'administrativa", explica una nota del Govern.

La Conselleria recorda que no es cansarà mai de mostrar el suport a aquest cos i posar en valor la seva imprescindible aportació en la conservació del medi ambient d'aquesta comunitat. "També vol deixar clar que empararà sempre els seus membres, si és necessari a través dels serveis jurídics, davant qualsevol tipus d'agressió o abús, tant físic com verbal, del qual puguin ser objecte", es destaca a la nota.

stats