Societat 07/09/2021

Associacions de comerciants i veïns de Palma demanen la dimissió de Francesc Dalmau

Acusen el regidor de Mobilitat Sostenible de no escoltar ni dialogar amb totes les associacions

2 min
Representants de les associacions de veïns i comerciants de Palma que han enviat una carta al batle José Hila.

Palma"La ciutat de Palma no havia estat mai tan bruta, infestada de grafits i plena d'escarabats i rates". Aquesta és una de les primeres frases que hi ha a la dura carta que fins a 11 associacions de veïns i comerciants de Palma han escrit al batle de la ciutat, José Hila. Aquestes entitats han demanat aquest dimarts, en una roda de premsa, la dimissió immediata del regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, a qui acusen de carregar-se els comerços de Palma i de "no escoltar, dialogar o tenir voluntat d'arribar a un consens" amb projectes com el de Palma Camina o la conversió en zona per a vianants de Nuredduna, entre d'altres. Així mateix, a la carta asseguren que el regidor és el més "incompetent" que hi ha hagut.

El president d'Afedeco, Toni Gayà, ha assegurat que Cort "no s'interessa pel futur dels barris, només pels projectes que tenen i que volen fer". A més, ha dit que una de les coses de les quals podrà presumir Hila en acabar la legislatura és "haver aconseguit que tantes associacions ens posem d'acord en alguna cosa". La cosa: anar en contra del seu govern.

Les associacions i entitats que han firmat la carta són Restauración Caeb, la Federació de Veïnats, Associació Palma Viva, l'Associació de Restaurants, Bars i Cafeteries Mallorca, la Confederació Balear de Comerç, l'Associació d'Empreses de Distribució (Aded), Afedeco, Pimeco, el Mercat Municipal de Pere Garau, Comercios de Nuredduna i l'Associació Zona Bonaire.

El representant de Pimeco, Bernat Busquets, ha assegurat que les associacions firmants de la carta esperen que Hila els convoqui a una taula de diàleg. També ha reivindicat la necessitat d'un "canvi radical" a la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ja que els seus projectes fan que els comerços de ciutat "estiguin morint". Per la seva banda, Paquita Bonnín, del Mercat de Pere Garau, ha defensat que una ciutat "comença en els seus fonaments", i que un dels de Palma és el petit comerç: "Si no hi ha petit comerç, la ciutat mor".

stats