Societat 16/07/2021

Comerciants i restauradors presenten al·legacions al pla Palma Camina de Cort

Es queixen de l'ampliació de la zona Acire del centre de la ciutat

ARA Balears
2 min
Roda de premsa dels representants del sector comerç i restauració de Palma.

Les patronals de comerç –Afedeco i Pimeco– i restauració –PIMEM i CAEB– i l'Associació de Comerciants de Bonaire, Santa Maria del Sepulcre i carrers adjacents han presentat aquest divendres les al·legacions que han fet arribar a Cort pel pla Palma Camina.

Segons ha informat Europa Press, el president d'Afedeco, Antoni Gayà, ha apuntat que les al·legacions remeses a l'Ajuntament de Palma estan relacionades amb la zona Acire del carrer de Bonaire i altres carrers del centre de la ciutat. Tant per a Afedeco com per a Pimeco, "abans que prohibir l'accés i estacionament al centre de Palma, l'Ajuntament podria utilitzar les seves energies per millorar i abaratir el transport públic, així com per millorar els serveis que presta i ser més accessible als ciutadans".

Les patronals i l'Associació de Comerciants de Bonaire, Santa Maria del Sepulcre i carrers adjacents han considerat, a més, que l'ampliació de la zona Acire no se sosté jurídicament: "Creim que limitar els drets dels ciutadans només és fruit d'una ocurrència que manca d'empara legal. Ens estam plantejant emprendre accions legals per frenar aquesta acció feta sense consens", ha dit Gayà.

Per part seva, des de Pimeco, Bernat Busquets ha assegurat que "els veïns tenen inseguretat" perquè no saben com se'ls resoldrà l'accés als seus garatges, habitatges, propietats o qualsevol altre immoble que existeixi en la zona afectada.

Amb tot i això, el president de CAEB Restauració, Alfonso Robledo, ha recalcat que "no es pot permetre el tancament de carrers sense que es compti amb els restauradors. És una barbaritat que no s'ha de permetre. El comerç ha de conviure amb la restauració, no es pot viure només de l'oci".

Els comerciants i restauradors del centre de Palma han considerat que l'ampliació de la zona Acire del carrer de Sant Jaume es fa amb "abús d'autoritat i desviació de poder" i han anunciat que emprendran accions legals.

stats