Societat 18/01/2020

L'Assemblea Sobiranista denuncia "l'escalada de repressió" de la Delegació del govern espanyol a les Illes

Critiquen l'intent de la Delegació de "criminalitzar qualsevol dissidència" que pretengui reclamar més llibertats

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat aquest dissabte la "progressiva generalització de la llei 'mordassa' i "l'escalada de repressió" de la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears contra els moviments socials, segons ha informat Efe.

En concret, aquesta entitat critica l'intent per part de la Delegació de "criminalitzar qualsevol dissidència" que pretengui reclamar més llibertats, com també l'oposició als desnonaments o les demandes per aconseguir la llibertat dels presos polítics catalans.

L'ASM recorda que des de fa 126 setmanes el grup Música per la Llibertat actua cada dijous a la plaça de Cort, comunicant en "temps i forma" a la Delegació del govern aquesta activitat. En aquest context, el 9 de novembre un grup de 44 persones es varen concentrar per reivindicar els drets, les llibertats i l'autodeterminació dels Països Catalans. Tot i que la jornada es va desenvolupar sense incidències, la Policia Nacional ha interposat una denúncia i ha iniciat un expedient sancionador amb una proposta de multa de 200 euros a Manel V. Domenech, membre del secretariat de l'Assemblea.

Tot i aquests "actes de repressió", l'ASM ha fet una crida a "no defallir i preservar la lluita pels drets individuals i col·lectius, per la llibertat i per l'autodeterminació" dels Països Catalans.

stats