Ascendeixen a 21.000 les propostes de sanció per incomplir l'estat d'alarma a les Balears

La Policia Local de Palma va arrestar aquest dijous un home de 27 anys armat amb un pal

Els cossos policials van posar 159 propostes de sanció aquest dijous a les Balears per incompliment de les restriccions acordades al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Amb aquestes darreres, les Illes ja sumen més de 20.900 denúncies. Concretament, la Delegació del govern espanyol a l'Arxipèlag informa que 34 es varen posar a Palma; 34, a Eivissa i 4, a Maó.

A més, la Policia Local va arrestar aquesta matinada un jove per desobediència als agents de l'autoritat. L'home, de 27 anys, caminava armat amb un pal a la una de la matinada al carrer d'Eusebi Estada mentre discutia amb un altre home, que es trobava a l'interior del parc de les Estacions. Els agents varen comprovar que l'individu ja tenia tres propostes de sanció anteriors. Tot i això, l'altre ciutadà es va negar a denunciar-lo perquè eren amics, segons va assegurar.

Polèmica a les xarxes per una actuació policial a Palma

Al mateix temps, continuen els controls a les carreteres, ports i aeroports de les Balears. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar aquest dijous l'arribada de 268 passatgers i la sortida de 289 en els 14 vols operats. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 165 viatgers en tres vols d'entrada i 172 varen abandonar l'illa en tres vols de sortida. Finalment, l'aeroport de Menorca va comptabilitzar 110 persones que varen aterrar i 90 que varen marxar de l'illa en sis vols programats.

Així mateix, la Guàrdia Civil va denunciar dimecres cinc passatgers que varen arribar a Palma sense motiu justificat, tres dels quals varen arribar d'Eivissa i dos, de Barcelona. A més, dos viatgers que varen aterrar a Maó, procedents de Palma, varen ser proposats per a sanció per desobediència.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF