Societat 11/08/2018

Asaja presenta projectes per subvencionar amb l’ecotaxa

L’entitat agrària Asaja va presentar ahir cinc projectes a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Jaume Ribas
1 min
El gerent d’Asaja, Joan Simonet, acusa el conseller Vidal de “maneres caciquils”.

PalmaL’entitat agrària Asaja va presentar ahir cinc projectes a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca perquè els inclogui al Pla anual d’impuls del turisme sostenible, que es finança gràcies al que el Govern ingressa per l’ecotaxa.

En concret, l’entitat agrària vol que se subvencioni el manteniment de les explotacions marginals i que es fomenti la reutilització d’aigües depurades al camp. Asaja també vol reforçar la línia d’ajudes per a les inversions no productives vinculades a la realització de compromisos d’agroambient i clima destinades a lluitar contra l’erosió, protegir la biodiversitat i mantenir la riquesa paisatgística i lluitar contra l’erosió genètica. Per últim, l’entitat també demana reforçar la producció integrada i un pla de xoc contra la Xylella.

“Maneres caciquils”

Asaja fa dues crítiques al conseller d’Agricultura, Vicenç Vidal, a qui retreu les “maneres caciquils” i que no hagi considerat cap Consell Agrari per decidir a què es destinen els fons del Pla anual per a l’impuls del turisme sostenible. Pel gerent d’Asaja, Joan Simonet, Vidal “continua sense cercar el consens ni escoltar les idees del sector”.

stats