Tribunals
Societat 14/04/2023

Arxiven la demanda contra Medi Ambient per no sancionar els abocaments d'Emaya

L'Audiència Provincial de Palma ha desestimat el recurs de l'Associació de Navegants del Mediterrani

ARA Balears
1 min
Platja Ciutat Jardí. / ARA BALEARS

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha desestimat la demanda per prevaricació contra la Conselleria de Medi Ambient per no sancionar els abocaments d'Emaya a la badia de Palma. Segons ha avançat Diario de Mallorca i han confirmat fonts del Govern a l'ARA Balears, la demanda l'havia interposat per l'Associació de Navegants del Mediterrani.

Aquesta entitat va demandar el Govern perquè, segons assenyalen, Medi Ambient els sancionava si fondejaven amb les seves embarcacions sobre la posidònia, però, en canvi, no actuava contra l'Ajuntament de Palma quan es duien a terme els abocaments a la badia i provocava el tancament de les platges de Ciutat.

En aquest sentit, la interlocutòria exposa que "no s'adverteix arbitrarietat amb les sancions a concrets navegants, que no estan cridats a fer cap funció pública ni són necessaris per a la ciutadania en general, de tal manera que han de complir amb la normativa protectora de medi ambient i si no ho fan la sanció és pertinent".

D'aquesta manera, la justícia confirma l'arxivament de la causa per prevaricació dictaminada pel jutjat d'Instrucció número 7 de Palma, que ja assenyalava que el Govern participava en els costos "altíssims" d'uns 220 milions d'euros en la "solució del problema" de la depuradora de Palma.

stats