Societat 10/10/2020

Els barris d'Arxiduc i Plaça de Toros recuperen la normalitat aquest dissabte

A partir d'avui, Mallorca queda sense cap zona amb restriccions específiques per contenir el covid-19

E. N.
2 min
Un dels carrers de la zona bàsica de salut d'Arquitecte Bennàssar durant el confinament. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEls barris d'Arxiduc i Plaça de Toros, a Palma, queden a partir d'aquest dissabte lliures de les restriccions específiques per contenir els contagis de covid-19. Finalitza, així, el període de dues setmanes marcat pel Govern balear. Ara, cap zona de Mallorca ja no té mesures especials, més enllà de les dictades pel Govern balear per a tota la comunitat autònoma. A Eivissa encara els queda una setmana més de confinament i després caldrà veure si la Conselleria de Salut l'allarga o hi posa fi.

La incidència acumulada a la zona bàsica d'Arquitecte Bennàssar encara és alta: uns 200 casos per 100.000 habitants. Així i tot, cal dir que la tendència és a la baixa i, com va apuntar divendres el portaveu de Salut, Javier Arranz, "la millora és lenta però continuada". Ara per ara, és la sisena zona amb incidència més alta de l'Arxipèlag, després de Vila, el Viver, Emili Darder, Serra Nord, Inca i Pere Garau, segons el darrer informe d'Epidemiologia, publicat divendres i amb dades de fins al 3 d'octubre.

Cal recordar que el Govern balear aixecarà, a partir del 15 d'octubre, les restriccions específiques dictades per als carrers de Magaluf i la Platja de Palma, que estan tancats des del juliol. Així i tot, no podran obrir els locals de festa de la zona perquè l'oci nocturn continua prohibit a tota la Comunitat Autònoma.

D'altra banda, l'assessora tècnica pel desconfinament, Margalida Frontera, va informar en roda de premsa que, malgrat que la situació epdemiològica de les Illes millora progressivament, l'Executiu mantindrà dues setmanes més les restriccions aprovades el 12 de setembre, amb algunes flexibilitzacions a Menorca. D'aquesta manera, es mantenen -entre d'altres- les restriccions a les residències, els parcs infantils i els negocis de jocs infantils, l'aforament de deu participants en les activitats de lleure i l'aforament del 50% en espais culturals i esportius.

stats