Societat 20/07/2022

Arriben quatre pasteres amb 50 migrants a Mallorca

La primera intercepció s'ha fet a terra a Cala Figuera, la segona a Cala Pi i la tercera i la quarta en aigües de Cabrera

1 min
Dues pasteres que varen arribar l'any passat a Mallorca.

PalmaUn total de 50 migrants d'origen magrebí han arribat aquest dimecres a Mallorca en pastera. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, les dues primeres intercepcions s'han fet a terra i la tercera i la quarta quan encara estaven dins l'embarcació.

La primera arribada s'ha produït a les 8.20 h al port de Cala Figuera, Santanyí, i s'han detingut 14 persones quan ja eren a terra. Hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil del municipi i en principi tots els migrants es troben en bon estat de salut. A les 11 h s'han interceptat tres persones més a Cala Pi, Llucmajor, quan ja eren a terra.

El tercer rescat s'ha fet a les 11.05 h, quan el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha recollit 18 persones que viatjaven en una pastera a prop de l'illa de Cabrera, concretament al sud. Un poc més tard, a les 12.35 h, en el mateix lloc, han interceptat una quarta embarcació amb 15 migrants a bord.

Detenen un patró per afavorir la immigració il·legal

Aquesta setmana la Policia Nacional de Palma ha detingut un home de 29 anys d'origen algerià com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal i de pertànyer a una organització criminal. L'home va ser el patró de l'embarcació que va arribar l'11 de juliol i que va ser interceptada a Cabrera. En total hi havia 17 persones a bord, dues d'elles menors d'edat. A més de dur l'embarcació, també controlava el menjar i l'aigua per a un viatge que durava 24 hores.

stats