Societat 28/10/2022

Arriben sis noves pasteres a les Balears i detenen 78 migrants

La Guàrdia Civil ha actuat quan intentaven entrar il·legalment a Mallorca i Formentera

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una pastera

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut 78 persones quan intentaven entrar il·legalment amb pastera a les Illes Balears. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que durant les darreres 24 hores s'han interceptat sis embarcacions prop de la costa de Mallorca i Formentera i s'han identificat 78 migrants que hi viatjaven i han estat traslladats a Palma.

Les dues primeres embarcacions han arribat a la mateixa zona i en poc més de dues hores de diferència. La primera va ser interceptada a les 23.40 h d'aquest dijous a cinc milles nàutiques de Cala Figuera (Santanyí) i hi viatjaven 13 persones, tot homes i d'origen magrebí, La segona va ser localitzada a la mateixa zona, però a vuit milles de la costa i hi viatjaven també 13 migrants. En aquesta embarcació s'han detingut 12 homes i una dona.

En el cas de la tercera pastera, la Guàrdia Civil ha interceptat els migrants quan ja n'havien desembarcat. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que els han localitzat quan arribaven al nucli urbà Sant Francesc (Formentera). En aquest cas, el cos armat ha detingut cinc homes i també tots d'origen magrebí.

La quarta embarcació ha estat localitzada al sud de Cabrera passades les 10 h del matí d'aquest divendres. En aquest cas, la Guàrdia Civil ha interceptat i detingut 18 personers d'origen magrebí que viatjaven a l'embarcació i volien entrar il·legalment a l'Arxipèlag.

La cinquena i la sisena també han estat interceptades a Formentera, en aquest cas a la costa. La Policia Local de l'illa els ha localitzat les dues a l'Estufador amb 45 minuts de diferència. A la primera d'aquestes hi viatjaven 14 migrants i a l'altra 15. Tots ells, d'origen magrebí, estan en aparent bon estat de salut.

stats