Societat 16/12/2020

Arresten un home acusat de 45 delictes d'abús sexual a menors, alguns de les Illes

El detingut utilitzava portals web adreçats a menors per contactar amb les víctimes, a les quals després amenaçava

Ara Balears
1 min
Imatges de la investigació

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Bilbao un home acusat de 45 delictes d'abusos sexuals a menors, alguns d'ells residents a les Illes Balears. Segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat, l'individu feia servir pàgines web adreçades a menors per contactar amb les víctimes, a les quals després amenaçava per aconseguir material.

En total, s'han localitzat 12 víctimes d'edats entre 13 i 15 anys, residents a diferents províncies: el País Basc, les Balears, Sevilla, Tarragona, Saragossa, Navarra i Barcelona. La Guàrdia Civil va iniciar les investigacions gràcies a una denúncia presentada davant l'oficina de Navarra per una menor d'edat amenaçada per un home. Ja li havia enviat fotos i vídeos despullada, i l'amenaçava de denunciar-la si no li n'enviava més.

Al detingut se'l considera autor de 12 delictes d'abusos sexuals a menors i 9 delictes d'agressió sexual a menors de 16 anys -atès que es considera provat que els va sotmetre a intimidació greu-. A més, s'enfronta a 12 delictes de difusió de pornografia entre menors, ja que es va poder acreditar que els arxius que rebia de menors eren distribuïts, al mateix temps, entre menors.

Els investigadors van aconseguir identificar-lo quan va contactar amb la víctima a través d'una pàgina web destinada a xatejar en directe amb desconeguts de manera aleatòria i anònima a partir dels 13 anys i que normalment fan servir menors d'edat. En aquest primer contacte l'home va fer veure que era un jove de 15 anys i li va demanar el seu telèfon, a través del qual es van produir les extorsions. Amb aquestes dades, la Guàrdia Civil va localitzar 11 víctimes menors d'edat més.

stats