Societat 30/10/2017

Arrenquen l'escultura del poeta Vicent Andrés Estellés a la localitat valenciana de Burjassot

L'acte vandàlic s'ha produït després de la celebració de la diada del nacionalisme valencià

Ara
1 min
L'escultura de Vicent Andrés Estellés després de ser arrencada.

ValènciaL'estàtua del poeta i periodista Vicent Andrés Estellés, instal·lada en un banc de la plaça Emilio Castelar de Burjassot (Horta Nord), ha tornat a ser víctima d'un nou acte vandàlic i ha estat arrencada del seu lloc.

La d'avui no ha sigut la primera agressió al monument al poeta, en una actuació que s'inclou en el rebuig envers la figura del també periodista per part dels moviments anticatalanistes pel compromís que Estellés va mantenir amb la defensa de l'autogovern, la llengua i la cultura del País Valencià.

L'escultura del poeta Vicent Andrés Estellés després de ser arrencada.

L'acte vandàlic ha coincidit amb l'èxit del nacionalisme valencià d'aquest cap de setmana que, tot i les amenaces de les formacions d'extrema dreta, ha pogut celebrar amb normalitat la manifestació de condemna de les agressions patides durant el Nou d'Octubre i l'Aplec del Puig, la diada del nacionalisme valencià.

Fonts de l'Ajuntament de Burjassot han informat que l'estàtua ja ha estat ubicada de nou al banc de la plaça per part d'operaris del consistori i que no ha patit cap desperfecte. Les mateixes fonts han confirmat que els fets es varen produir cap a les 21:00 hores d'aquest diumenge.

L'agressió al monument al poeta valencià ha estat denunciada per l'escriptora i activista cultural Gemma Pasqual en el seu compte de Twitter.

stats