Societat 28/05/2020

Arranz sobre la possibilitat de passar a la fase 3: "Estam en un bon punt, tenim els casos controlats"

El portaveu de la Conselleria de Salut ha remarcat que els casos dels darrers dies han estat "escassos i puntuals i no estan relacionats entre ells"

Ara Balears
2 min
Realitzant proves de coronavirus a un centre de salut

PalmaEl portaveu de la Conselleria de Salut en la gestió de la crisi del covid-19, Javier Arranz, ha assegurat aquest dijous que les Illes estan "en un bon punt i que els casos estan controlats", arran de la possibilitat de canviar de fase. "Entenem que si les dades són bones i tenim la capacitat de detectar els casos, intentar avançar és bo perquè la població es pugui anar adaptant a la vida normal", ha dit durant la roda de premsa, on ha explicat la situació actual de la pandèmia a les Illes.

A més, ha assegurat que "podem ser optimistes en el sentit de poder canviar de fase i des del punt de vista tècnic estar preparats pel que vingui si el canvi es produís, tenint en compte que és un fet que sempre suposa més mobilitat i més risc". Recordem que el Govern va sol·licitar que les Illes passin a la fase 3 de la desescalada dilluns que ve, dia 1 de juny, així com que es puguin fer vols interilles.

Arranz ha dit que un dels punts que valora el Ministeri de Sanitat és la capacitat de detectar els casos de manera ràpida, i ha avançat que els pròxims dies es distribuirà per les Illes més personal per trobar els contactes de les persones que donin positiu en covid-19. Tot i això, el portaveu ha dit que potser el Ministeri també demanarà que hi hagi menys casos per passar a la fase 3.

El portaveu també ha dit que podria ser que només passassin algunes illes a la fase següent, però ha remarcat que els casos dels darrers dies han estat "escassos i puntuals i no estan relacionats entre ells". "Per ara no, s'ha detectat cap rebrot a les Illes", ha dit. Respecte de la repercussió de l'obertura de les terrasses en els nous contagis, Arranz ha explicat que s'han d'esperar dues setmanes per poder-ne valorar la incidència.

stats