Societat 26/05/2020

Les Balears demanen passar a la fase 3 a partir de l'1 de juny

El Govern també ha reclamat que es permeti la mobilitat entre illes

Ara Balears
2 min
Un dels carreres del centre de Palma, durant el confinament

PalmaEl Govern ha demanat al Ministeri de Sanitat que les Balears passin a la fase 3 de la desescalada a partir de dilluns que ve, dia 1 de juny. L'Executiu ha fet públic aquest dimarts que ja ha fet la petició, "atesa la bona evolució de les dades epidemiològiques i assistencials" de les Illes. A més, ha reclamat que es permeti la mobilitat lliure entre illes.

Segons han informat en un comunicat, tot i l'augment de la mobilitat i els contactes socials derivats de l'aixecament de les restriccions que va imposar l'estat d'alarma, no s'ha detectat un increment de la incidència de casos de covid-19 entre la població, i per això han demanat que dilluns que ve no només Formentera passi a la següent fase.

A més, han reclamat que en cas que totes les Illes entrin en la fase 3 dia 1 de juny, encara no es permeti obrir les discoteques ni els bars nocturns (tot i que a aquesta fase ja es permeti fer-ho). Així mateix, reclamen que es produeixi una incorporació presencial, de manera gradual i progressiva, dels treballadors a la tasca que sigui necessària per garantir les activitats previstes per a aquesta nova fase.

La sol·licitud del Govern arriba només l'endemà que Mallorca, Menorca i Eivissa hagin passat a la fase 2 –Formentera va passar-hi una setmana abans. Cal recordar que a hores d'ara ja està permès el consum a l'interior de bars i restaurants, amb l'aforament limitat a un terç, i que també poden obrir els centres comercials. També es pot anar a la platja des de dilluns, tant per fer-hi esport com per oci, a nedar i prendre el sol. Aquesta segona fase també ha fet possible que obrin les instal·lacions esportives cobertes amb un 30% de la capacitat i s'ha ampliat a 20 el nombre de persones que poden fer activitats de turisme actiu i de naturalesa. Els hotels ja poden obrir les zones comunes, amb l'aforament limitat a un terç.

stats