Societat 09/03/2018

Dos dels joves d'Arran, imputats per una protesta contra el model turístic, confien que s'arxivarà la causa

"Tal com s'ha instruit l'atestat podria ni haver-se tramitat, no entenem molt bé què feim aquí", ha declarat el seu advocat

Sabrina Vidal
2 min
Dos dels joves d'Arran, imputats per una protesta contra el model turístic, confien que s'arxivarà la causa

PalmaDos joves del col·lectiu Arran, dels dotze investigats per una protesta contra el turisme massiu a una zona comercial del port de Palma l'estiu passat, han declarat aquest divendres davant el jutjat d'instrucció número 2 de Palma.

Se'ls acusa de presumptes delictes de desordre pùblic, danys i amenaces. Han declarat dues persones -segons el seu advocat, Josep de Luis- una d'elles ha confirmat la seva participació a la protesta on, ha assegurat, "no hi va haver cap tipus de dany, ni de violència o enfrontament"

L'altre imputat, Pau Oliver, que el passat 22 de juliol era portaveu d'Arran, no era present a l'acte que s'investiga. "Creim que això respon a una mostra més de la deriva repressiva que hi ha a l'Estat espanyol. Pots acabar als jutjats per fer un tuit o una altra manifestació que es consideraria com de llibertat d'expressió", ha dit tot i que confia que la causa s'arxivarà.

Segons De Luis "es mal de fer preveure que s'arxivi per com s'ha instruit l'atestat". L'advocat dels investigats assegura que "podria ni haver-se tramitat". "No entenem molt bé què feim aquí".

La investigació s'ha iniciat arrel de l'atestat de la Policia Nacional, instruit d'ofici, però no hi ha personada la fiscalia.

Segons l'advocat, un dels perjudicats que també ha declarat aquest divendres, ha ratificat la declaració que va fer davant policia i ha renunciat a accions civil i penals, i l'altre ha declarat que "no va passar res".

Segons l'altra investigada, Àngels M. "vàrem fer una campanya contra el model turístic actual, en base a la llibertat d'expressió".

El mes de juliol de 2017, un grup del colectiu de protesta Arran amb camisetes grana va protagonitzar una protesta contra el turisme desplegant pancartes i encenent bengales de salvament amb fum vermell a la zona del Port de Palma. Posteriorment penjaren les imatges per les xarxes socials.

Els dies 12 i 15 de març seguirà la presa de declaracions a la resta d'investigats.

stats