Societat 08/10/2020

Armengol apel·la a la "protecció individual" per fer front a la tercera onada de covid-19 a les Illes

La presidenta del Govern ha demanat a la ciutadania que no es relaxi i continuï respectant les mesures sanitàries

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la visita a Son Espases.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tornat a assenyalar aquest dijous que per fer front a la tercera onada del coronavirus és necessària la responsabilitat de tots els ciutadans de les Illes. En aquest sentit, Armengol ha apel·lat a la "protecció individual" de cada un per doblegar la corba de contagis i ha insistit que ningú no es pot relaxar.

En aquest sentit, la presidenta ha assenyalat que, tot i estar "amb gent de confiança" amb la qual tenim un contacte cada dia, "s'han de continuar respectant les mesures de protecció sanitàries". Armengol ha recordat que les Balears estan per damunt del 3%, la taxa de positivitat que recomana Europa: "Encara queda molt de camí per recórrer", ha dit la presidenta.

Armengol ha fet aquestes declaracions durant la visita a la nova àrea de simulació clínica de Son Espases, a la qual també ha assistit la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha aprofitat per explicar que no s'ha prohibit la venda privada de la vacuna de la grip a les farmàcies comunitàries.

Gómez també ha dit que la prioritat del seu departament en aquests moments és vacunar els col·lectius vulnerables i ha subratllat que enguany Salut ha adquirit el doble de vacunes i que una vegada s'hagi vacunat tots els grups de risc, s'oferiran a la resta.

La consellera ha indicat també que aquest divendres el Govern publicarà una resolució relacionada amb les restriccions a Menorca. Està previst que l'Executiu suavitzi les mesures a l'illa, que presenta els millors indicadors de covid-19 de la Comunitat.

Nou centre de simulació de Son Espases

Per altra banda, el gerent de Son Espases, Josep Pomar, ha explicat que aquest nou centre permetrà als facultatius, residents i estudiants de Medicina posar en pràctica maniobres i tècniques amb sistemes de realitat virtual. Així, els sanitaris podran practicar tècniques i intervencions en aquesta sala, que té els recursos tecnològics per simular diferents tipus de part o intervencions quirúrgiques, entre altres punts.

Francina Armengol i Patricia Gómez amb els sanitaris de Son Espases.

Pomar ha destacat que en aquesta zona es poden simular diverses situacions, com haver d'intubar un pacient amb coronavirus o tractar un moment d'estrès respiratori greu en un pacient.

Per la seva banda, la presidenta de l'Executiu ha assegurat que aquesta iniciativa és una mostra de "l'excel·lència" de la sanitat pública de les Illes, que aposta per la tecnologia i la robòtica per formar els professionals. Armengol també ha aprofitat per elogiar la tasca dels sanitaris de Son Espases, centre que aquest dissabte compleix

stats