Societat 04/06/2021

Armengol: "Jo he de respectar les posicions de la Justícia, però les puc no compartir"

La presidenta del Govern remarca que les comunitats poden restringir drets fonamentals sense estat d'alarma

ARA Balears
2 min
Francina Armengol i Juan Pedro Yllanes passegen aquest divendres per la fira nàutica Palma International Boat Show

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest divendres que les restriccions de les Balears per fer front al covid-19 s'han decidit segons criteris sanitaris, encara que ha expressat el seu respecte a la decisió del Tribunal Suprem d'anul·lar el toc de queda i la limitació de les reunions socials a les Illes. "Jo he de respectar les posicions de la Justícia, però les puc no compartir", ha destacat, segons ha informat Europa Press. Armengol ha fet declaracions davant dels mitjans sobre la sentència del Suprem d'aquest dijous, la qual va anul·lar aquestes restriccions per considerar que no són proporcionals a la situació epidemiològica del territori. "Si hagués pensat que són exagerades, no les hauria pres", ha dit sobre les mesures.

La cap de l'Executiu ha insistit que no comparteix la decisió del Tribunal. "Sobretot compartesc el que em diuen els epidemiòlegs i els que saben de salut", ha assenyalat, a més de reiterar que les mesures es varen prendre per protegir els ciutadans i protegir l'economia de manera segura. També ha recordat que la decisió d'eliminar el toc de queda ja s'havia pres i que entrava en vigor diumenge. Això sí, Armengol també ha mostrat la seva discrepància perquè no es puguin limitar les reunions familiars i socials.

"Sempre hem pres les decisions segons el que diuen els que saben de salut, i després hem hagut de fer el plantejament judicial. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que és l'òrgan que amb tots els meus respectes coneix perfectament la realitat d'aquesta comunitat, sempre ho ha entès i ha avalat les decisions del Govern", ha remarcat. D'aquesta manera, ha considerat que, gràcies a aquestes mesures, les Balears són "el territori que està millor". "Hem fet les coses molt ben fetes, hem aconseguit salvar més vides que ningú i som el territori que menys mortalitat per cada 100.000 habitants ha tingut", ha assegurat.

Armengol també ha indicat que des del Govern s'acata aquesta sentència del Suprem i ha valorat positivament que s'avalin les restriccions que continuen establint distàncies als llocs de culte i els controls als ports i aeroports de les Illes. "El Tribunal Suprem deixa clar que, sense l'estat d'alarma a escala estatal, les comunitats autònomes podem posar restriccions de drets fonamentals", ha sentenciat.

stats