Societat 16/11/2020

Armengol afirma que la crisi econòmica provocarà un augment de les necessitats socials aquest hivern

La presidenta del Govern i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, han visitat les instal·lacions del Banc d'Aliments de Mallorca

Ara Balears
2 min
Armengol i Santiago durant la visita al Banc d'Aliments de Mallorca.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, han visitat aquest dilluns les instal·lacions del Banc d'Aliments de Mallorca per conèixer de primera mà la feina que fa aquesta entitat. Durant l'acte, Armengol ha explicat que els darrers cinc anys les polítiques públiques contra la pobresa, com la Renda Social Garantida o el suport continuat a les entitats que treballen amb les persones més desfavorides, "han permès reduir significativament les xifres de la pobresa a les Illes", però ha afegit que la crisi econòmica "fa preveure que durant aquest hivern s'incrementaran les necessitats socials".

La presidenta de l'Executiu ha agraït la feina que el Banc d'Aliments de Mallorca ha fet durant els pitjors moments de la pandèmia. Armengol ha subratllat que "paral·lelament a l'augment de les demandes socials, també s'ha incrementat el compromís i l'aportació del Govern, com en el cas dels ajuts extraordinaris per a entitats que reparteixen aliments amb un import de 280.000 euros".

Armengol també ha avançat que el projecte de pressupostos de la Comunitat preveu un increment de 28,5 milions per a polítiques socials per "poder atendre les necessitats urgents que tindran alguns ciutadans afectats per la crisi econòmica".

Per la seva banda, Santiago ha assenyalat que s'ha posat en marxa una xarxa unificada d'entitats que reparteixen aliments per assegurar la màxima eficiència. "Preveim que la distribució d'aliments serà essencial aquest hivern per poder donar resposta a les necessitats més bàsiques dels ciutadans", ha destacat la consellera.

El Banc d'Aliments de Mallorca, conjuntament amb la resta de bancs d'aliments de l'Estat associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, ha començat aquest dilluns la campanya de recollida d'aliments. Enguany, ha explicat el Govern, el Gran Recapte d'Aliments, a causa de la pandèmia, serà només virtual, bé a través de les caixes dels supermercats o a través de la web de la fundació.

stats