Societat 07/11/2020

Afers Socials dedicarà a la dependència la meitat del seu pressupost del 2021

De 244,8 milions d'euros, n'hi destinarà 124

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Fina Santiago al Parlament balear

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports destinarà l'any que ve 124 milions d'euros a l'atenció a la dependència, un 50,6% dels 244,8 milions de què disposarà el departament que dirigeix Fina Santiago, destaca el Govern en una nota. Així, el pressupost d'Afers Socials és el que més creix de totes les conselleries de l'Executiu, amb un increment interanual del 13,5%. L'objectiu és clar: ajudar els més vulnerables.

“La vulnerabilitat de les persones majors i les persones amb discapacitat ha augmentat amb la crisi del covid-19. Per això, Serveis Socials centrarà en aquests col·lectius bona part del seu increment pressupostari", destaca Santiago. Així mateix, estan previstos increments de les partides de teleassistència, amb la qual cosa es proposa arribar als 11.000 terminals en habitatges de persones vulnerables i d'atenció a la salut mental.

De la partida de dependència, 46 milions es dedicaran a l'abonament de les ajudes a les persones en aquesta situació, quasi 17.000 actualment, fet que representa una pujada del 42%. Respecte de la Renda Social Garantida, es mantenen els 20 milions d'euros d'enguany perquè, tot i la implantació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), es vol "donar cobertura a totes les situacions sobrevingudes que es puguin donar a causa de la crisi sanitària".

stats