Societat 27/11/2022

Armengol dona suport a la professora de La Salle assetjada a les xarxes

La presidenta defensa que "són els centres els que marquen les regles de convivència"

ARA Balears
3 min
Francina Armengol, en una roda de premsa.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha sortit aquest diumenge en defensa de la professora de La Salle que està sent assetjada a les xarxes socials, després de la polèmica per l'expulsió dels alumnes d'una classe de primer de Batxillerat. "Tot el nostre suport a la professora assetjada per la ultradreta", ha piulat. La cap de l'Executiu illenc ha defensat que són els centres educatius "els que marquen les regles de convivència a les aules i els nostres docents han de ser respectats, i la seva tasca, protegida". "El que és intolerable és que se'ls ataqui i amenaci", ha afegit.

Cal recordar que la direcció del centre va decidir cancel·lar la resta d'activitat lectiva d'aquell dia (divendres passat) perquè els alumnes, en penjar la bandera d'Espanya, varen incomplir les normes de l'escola, es varen negar a rectificar i es varen enfrontar i faltar al respecte a la seva professora. 

La docent està patint una campanya d'assetjament a les xarxes socials, on s'està difonent la seva imatge i la de la seva família (incloent-hi una menor d'edat) i, fins i tot, ha rebut amenaces de mort. Molts dels usuaris que estan promovent aquest assetjament es mostren clarament afins a l'extrema dreta.

Més reaccions polítiques

L'incident a La Salle ha provocat reaccions de bona part de l'arc polític illenc. El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha assenyalat que "un claustre d'un centre pren una decisió, uns alumnes la incompleixen conscientment i activament després que una professora els l'explicàs raonadament i això té unes conseqüències sancionadores. Per què això causa controvèrsia?". A més, ha denunciat l'assetjament a la docent: "Es travessa una línia vermella que cal contestar amb la màxima contundència".

"Inacceptable l'assenyalament de la ultradreta a la professora de La Salle per fer la seva feina, que no és altra que fer classe en pau i respectant les normes del centre", ha defensat la coordinadora autonòmica de Podem, Antònia Jover. Per la seva banda, el president d'El Pi ha demanat que es deixi que l'escola i les famílies "resolguin el conflicte entre ells (...) sense ingerències polítiques, sense mitjans de comunicació, sense manifestacions ni odi ni banderes".

La líder del Partit Popular (PP), Marga Prohens, ha avançat que registrarà preguntes al voltant d'aquest fet al Parlament, alhora que ha demanat respectar la privacitat del centre, dels alumnes, les famílies i el personal docent. Així mateix, ha valorat que "no podem entendre que una cosa tan normal en el context d'un Mundial com penjar la bandera per donar suport a la selecció hagi derivat en tot el que ha passat després". Per part seva, Ciutadans ha demanat "prudència i acció d'Inspecció educativa" i que "els partits no utilitzin ni polititzin aquest fet".

Suport de les entitats

La professora també ha rebut el suport de diferents entitats. El Moviment Feminista de Mallorca li ha manifestat "suport i afecte" i ha denunciat que "la violència i la misogínia que destil·la la ultradreta mediàtica és una amenaça per a totes". "Són els qui no volen parlar de memòria democràtica, els qui neguen la violència masclista, els qui odien les opcions sexoafectives que no són la seva", ha criticat l'STEI Intersindical a les xarxes.

"Exigim que la policia obri una investigació d'ofici i protegeixi la docent davant la gravetat de les amenaces", ha manifestat l'Assemblea Sobiranista de Mallorca en un comunicat en què també ha donat suport a la docent. "És intolerable que alguns pares facin costat als alumnes insubordinats i irrespectuosos amb la docent, cosa que explica la mala educació i fanfarroneria amb què es varen comportar, en lloc de seguir-ne les instruccions", ha afegit.

stats