Educació
Societat 27/11/2022

Educació i La Salle de Palma obren dues investigacions per aclarir l'incident entre els alumnes i la professora

La Conselleria encara no té constància de cap denúncia, ja que està tancada durant el cap de setmana

ARA Balears
3 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa Conselleria d'Educació i Formació Professional ha anunciat que investigarà aquest dilluns les raons de l'enfrontament entre una classe de primer de Batxillerat i una docent del col·legi La Salle de Palma, després que els menors es negassin a retirar una bandera d'Espanya com a mostra de suport a la selecció masculina de futbol en el Mundial de Qatar, tot i les indicacions de la professora. De fet, el centre ha considerat que el comportament dels alumnes suposa un acte d'insubordinació deliberat i que, per tant, és motiu d'expulsió.

De moment, al departament no tenen constància que els fets publicats a les xarxes socials pel pare d'un dels alumnes hagin estat denunciats davant la Inspecció Educativa, ja que la Conselleria està tancada durant el cap de setmana, segons ha informat Europa Press.

El centre educatiu ha emès un comunicat en el qual explica que, "arran d'una iniciativa per part dels alumnes de decorar l'aula en suport a la selecció espanyola masculina de futbol per la seva participació en el Mundial, els alumnes de 1r B, actuant en grup, han ignorat les indicacions d'una professora, que complia amb les normes de convivència del centre i seguia les ordres de l'equip directiu, i s'han negat expressament a obeir, fet que suposa un acte d'insubordinació deliberat".

Així mateix, el col·legi assegura que els estudiants, "actuant en massa, han coaccionat una companya que sí que ha fet un intent d'obeir la professora" i afegeix que "quan la professora ha abandonat l'aula per consultar amb l'equip directiu la millor manera de gestionar l'assumpte, ha estat victorejada i aplaudida amb sorna per la majoria dels alumnes".

D'aquesta manera, l'equip directiu ha defensat la decisió presa de cancel·lar les dues sessions lectives que restaven per finalitzar la jornada. "El respecte als professors, així com el respecte i la solidaritat als companys en propiciar un ambient de convivència positiu, són obligacions que han de complir tots els alumnes", han argumentat. Alhora, han manifestat "solidaritat" amb la companya, que ha sofert un "desagradable episodi" que "no hauria de tenir cabuda en un centre educatiu".

L'equip directiu de La Salle de Palma també es reunirà aquest dilluns per estudiar l'assumpte i prendre mesures de caràcter educatiu, que "fomentin la convivència escolar, facilitin la prevenció de conductes disruptives, en especial les grupals, i proporcionin als alumnes eines i habilitats socials".

Pel que fa al pare que ha exposat el cas a les xarxes, va expressar divendres que el seu fill i la seva classe havien estat "expulsats" per haver col·locat una bandera d'Espanya a l'aula, perquè "gaudeix del Mundial amb alegria i passió". L'home afirmava, a més, que els alumnes, "abans de posar-la, havien demanat permís al tutor i els el va concedir". El pare afegia que "òbviament" aquests fets "es posaven en mans de la Inspecció Educativa" perquè, a parer seu, "a part de tractar d'embrutar un gest espontani i esportiu, els professors i el col·legi La Salle de Palma havien incomplit els protocols en enviar els menors a casa sense comunicar-ho als pares"

Per la seva banda, el centre educatiu ha emès un comunicat en el qual anuncia l'obertura d'una investigació de caràcter intern, en la qual pretenen escoltar l'opinió de totes les persones implicades en els fets per tal de "situar-se i conèixer què va ocórrer i fer-ne un tractament intern". No obstant això, la institució ha manifestat la seva "transparència i col·laboració" amb la Inspecció Educativa.

"La finalitat d'aquest procés és també poder consolidar els valors en els quals com a escola catòlica creim i que són la base de l'educació que es vol que rebi l'alumnat: valors com el respecte de l'altre, l'empatia amb les persones amb qui estam, la solidaritat com a exemple de compromís, la convivència com a base del creixement i el diàleg com a eina per a la solució de diferències de les quals s'ha d'aprendre i amb les quals també s'ha de créixer", han apuntat des de La Salle.

stats