Societat 13/09/2018

Armengol demana a la ministra de Defensa Son Busquets per a habitatge públic

L'Ajuntament de Palma ja signà l'any 2012 un acord per construir a l'antiga instal·lació militar

Efe
1 min
L'antic quarter de Son Busquets.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que faciliti la recuperació del projecte per construir 831 habitatges de promoció pública a l'antic quarter de Son Busquets, a Palma.

Després d'haver-se reunit amb Robles a Madrid, Armengol ha dit que la ministra ha mostrat "molt bona disposició" per desenvolupar un projecte que permeti que els terrenys del quarter serveixin per alleugerir la manca d'habitatge públic que pateix la capital balear.

"A les Illes Balears tenim un problema real d'habitatge", particularment a les ciutats d'Eivissa i Palma, ha subratllat la presidenta. Armengol ha plantejat a la titular de Defensa la necessitat de trobar una fórmula de cooperació entre el seu Ministeri, el de Foment i l'executiu autonòmic que permeti recuperar la idea de construir habitatge protegit a Son Busquets.

L'any 2012, l'Ajuntament de Palma, governat llavors pel PP, signà un conveni amb el Ministeri de Defensa per al desenvolupament urbanístic d'uns 110.000 metres quadrats amb 831 habitatges de protecció oficial a l'antiga instal·lació militar. I quasi cinc anys abans ja s'havia anunciat un acord per aixecar a Son Busquets 1.300 habitatges, el 60% dels quals havia de ser de protecció oficial.

L'actual conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va explicar al Parlament dimarts passat que s'està negociant amb l'Entitat Pública Empresarial del Sòl (Sepes), organisme del Ministeri de Foment, perquè compri a Defensa els terrenys de l'antic quarter.

stats