Voreres de pedra
Societat 16/06/2023

ARCA demana al futur equip de govern de Cort que mantingui les voreres de pedra a les barriades de Palma

L'entitat ha qualificat "d'indignant" que tècnics i polítics en els darrers anys "hagin propiciat l'espoli d'un material de categoria per vulgaritzar l'espai urbà"

ARA Balears
2 min
Pedres de voreres de la barriada de Son Forteza

PalmaARCA ha demanat aquest divendres al futur equip de govern de l'Ajuntament de Palma que mantingui les voreres de pedra a totes les barriades de Palma i que en garanteixi el manteniment. Segons ha indicat l'entitat aquest divendres, la pedra té una categoria estètica que no té el formigó, així com una durabilitat major i un valor patrimonial que es part del paisatge urbà i de la memòria dels ciutadans de Mallorca.

A més, ARCA ha qualificat "d'indignant" que tècnics i polítics en els darrers anys "hagin propiciat l'espoli d'un material de categoria per vulgaritzar l'espai urbà", i ha recordat que l'entitat fa anys que denuncia aquesta situació, que s'ha produït en barriades com el Terreno, el Rafal Vell i diversos punts de l'eixample de Palma. Per aquest motiu, han sol·licitat al nou equip de govern de Cort que "reverteixi la negativa dinàmica impulsada en els darrers anys de substituir les valuoses voreres de pedra per formigó".

Així mateix, han sol·licitat obres de millora de voreres i asfalt, que es mantinguin els nivells preexistents, millorant l'evacuació de les aigües de pluja, i l'increment d'altura, ja que provoca greus problemes a les plantes baixes perquè afavoreix l'entrada d'aigua en cas de pluges fortes. L'entitat també ha censurat la falta de criteri comú a la ciutat, ja que, segons han indicat, en alguns carrers reformats sí que s'han mantingut les voreres de pedra, com és el cas de Rodríguez Méndez, General Ricardo Ortega o Arquebisbe Aspàreg.

Així, han criticat que en el barri de Son Forteza van començar les obres en les quals es retiraven les voreres de pedra, però davant les crítiques, i com era durant un període preelectoral, es va aconseguir que es conservàs la vorera de pedra en el primer tram del carrer. "Això demostra que, si es vol, es pot", ha subratllat ARCA. Finalment, ha reiterat que han de mantenir-se les vorades de pedra de tots els carrers en les quals encara existeixen, i que si s'incrementa l'amplària de les cantonades per a afavorir l'accessibilitat i la pedra existent no basta, s'han de buscar solucions mixtes per a no perdre la identitat en aquests elements "que aporten personalitat a la ciutat".

stats