Societat 14/06/2023

El barri de Son Fortesa denuncia que Cort duu les seves voreres al centre de Palma

Els veïns i veïnes van fer un acte de protesta ahir dimarts per reclamar a l'Ajuntament que no se n'enduguin aquest element patrimonial que han sufragat

2 min
Cartells de denúncia de l'Associació de Veïns Son Fortesa.

PalmaEl barri de Son Fortesa de Palma ha unit forces per denunciar "l'espoli" que, segons els veïns i veïnes, l'Ajuntament fa de les seves voreres. Segons el president de l'Associació de Veïns Son Fortesa, Manuel de la Plana Salas, arran d'una remodelació de les voravies, "estan reemplaçant les voreres de pedra de pedrera, fetes a mà, per les de ciment", mentre que les originals se les enduen al centre de Palma, per reposar les d'aquesta zona.

El més greu per al veïnat és que aquestes voreres, assegura De la Plana, les va pagar tot el barri als anys seixanta. "Tots tenim el record de sentir els nostres pares o padrins dir que havien de pagar la contribució i les voreres", manté el president de l'associació, qui denuncia que el que fa el consistori és "gentrificació de voreres", traslladant-les a "Disney Palma", en referència al centre de Ciutat.

Imatge de les obres a Son Fortesa.

Per això, ahir dimarts una desena de veïns es van concentrar en senyal de protesta, per exigir a l'Ajuntament que retengui al seu barri les voreres, tal com ja han fet anteriorment. El president de l'associació assegura que una de les primeres vegades que van detectar que això estava passant ell mateix va cridar la regidora d'Infraestructures, Angélica Pastor, i que "en mitja hora estava arreglat", de manera que van tornar a col·locar les voreres.

Ara com ara, no preveuen cap reunió amb el consistori, però tampoc confien que el proper equip de govern retorni les voreres que han retirat del barri. "Però demanarem alguna cosa a canvi. Farem números i presentarem algun document. Estam cercant factures de les voreres”, adverteix De la Plana.

stats