Societat 20/11/2021

“Ara tinc un problema: m’han dit que no puc menjar amb gluten”

La cantautora, Maria Jaume Martorell, explica com serà la seva setmana

2 min
La cantautora Maria Jaume.

PalmaSent músic, de rutina, no en tinc gaire. Els matins, però, m’aixec i berén. Ara tinc un problema: m’han dit que no puc menjar aliments amb gluten, i això m’obliga a pensar què he de menjar durant la setmana; m’està costant. Després del cafè, toca la dutxa de rigor. Quan encara som al llit, repàs què ha passat a Twitter i revís els diaris digitals. Dilluns al matí estudiaré a fons, perquè no he fet els deures durant la setmana i a l’horabaixa tenc classe al Liceu. Com que em suposarà molt esforç, en arribar a casa faré una birra amb la parella.

Dimarts no tinc gaire cosa pensada, però segur que em dedicaré de ple a repassar el disc. El tinc gairebé acabat, però em falta la lletra d’una cançó. Intentaré escriure-la; escoltaré coses i a veure si m’inspir i em surt d’una vegada. Després hauria d’estudiar guitarra, perquè dimecres tinc classe. Sempre deix la feina per al darrer dia, per això m’hauré de posar a repassar a tot gas. També és un dia que sovint empr per respondre correus electrònics i organitzar-me amb el mànager. Després de classe continuaré amb el disc; esper que surti alguna cosa decent.

Dimecres al matí crec que serà tranquil. M’aixecaré més prest, a les 8 h, per assajar. A les 12.30 h tinc classe. En acabar, dinaré amb una amiga en un restaurant del barri de Sants. Ens hem de posar al dia, segur que s’allargarà una mica. Aprofitaré la sortida per comprar quatre coses per cuinar i els regals de Nadal; diuen que com abans es comprin, surt més a compte. Els dimecres a les 22 h toca Joc de cartes a TV3; el mir rigorosament. La meva vida és un poc com la d’una senyora de 60 anys.

Dijous al matí volam prest cap a Mallorca, perquè anam a l’edició balear dels premis Enderrock; m’han donat el premi a artista revelació. El matí serà el típic d’aeroport i estrès. No em desagrada el trull, però la gent em posa nirviosa: o van molt tranquils o l’extrem oposat; tant, que pareix que si no t’aixeques del seient només aterrar et volen matar els fills. En arribar a l’illa segur que dorm a Palma. Ens arreglarem per a l’ocasió i a mitjan horabaixa anirem cap allà. Hi haurà unes quantes actuacions i després ens aprofitarem una mica de la barra lliure.

Divendres segur que m’aixecaré tard; serà un matí de recuperació. Com que no tinc cotxe, hauré d’agafar un bus per anar a Lloret, llevat que qualcú s’animi i m’hi acompanyi. Dinaré a casa amb la família, potser al vespre veuré els amics del poble. Dissabte al matí torn prest cap a Barcelona, així que no podré anar a dormir gaire tard. Ma mare vindrà amb mi i passarà uns dies amb nosaltres. Com fan moltes filles, ho aprofitaré perquè em dugui a dinar i sopar a fora, a més d’alguna compra per la ciutat. No crec que facem gaire tard, però qualque gintònic sí que caurà. Diumenge ma mare voldrà aprofitar el matí per fer una volta. Farem dia cultureta, anant al cinema o al teatre.

stats