Aquests són els 10 delinqüents més cercats que poden estar amagats a Espanya

La Policia Nacional difon les identitats de nou homes i una dona, acusats de tràfic de drogues, assassinat o abusos sexuals

ARA
5 min
Els deu fugitius que podrien ser a Espanya

BarcelonaLa Policia Nacional ha enviat un comunicat amb les descripcions de deu fugitius que podrien estar-se amagant a Espanya. Els agents creuen que la col·laboració ciutadana pot ser determinant per localitzar-los i demana que si algú sap on són ho posi en coneixement de la Policia a través del correu electrònic losmasbuscados@policia.es o del telèfon 091, si cal de manera confidencial.

L'any passat la secció de fugitius de la Policia va participar en la detenció de 417 pròfugs de la justícia. Des del 2017, el nombre d'arrestos (nacionals i internacionals) s'enfila fins al 2.272.

Sospitos1

Derek McGraw Ferguson

Homicidi dolós

Se'l busca per homicidi dolós perquè suposadament hauria assassinat d'un tret al pit un cambrer en un bar de Glasgow, el juny del 2007. Els investigadors creuen que les dues persones que esperaven la víctima a l'aparcament de la taverna eren Ferguson i un altre home, el cos del qual va ser trobat setmanes després dins d'un bidó de petroli al riu Clyde. De fet, els agents també investiguen Ferguson per aquest tema.

L'home té 58 anys i fa 1,55 metres d'alçada, té la pell clara i és calb, tot i que podria haver-se fet implants capil·lars o podria dur perruca. També li falta part de l'orella esquerra, que podria haver-se retocat a través de cirurgia plàstica. Té tatuatges al braç esquerre: un cor, una fletxa i una daga. Podria anar armat i és perillós.

sospitós 9

Diego Darío González Ghersi

Abusos sexuals

Buscat per suposats abusos sexuals comesos contra la seva pròpia filla, menor d'edat. La mare de la nena va dir que la menor consultava pàgines web de contingut sexual (violacions, pornografia...) i que sempre tornava trista de les visites al seu pare. Malgrat que la nena es va negar a explicar què li passava en reiterades ocasions, finalment va revelar que havia patit abusos durant cinc anys i que el seu pare li havia dit que el que passava era un secret que no havia d'explicar a ningú, fins al punt de mostrar-li una mena de "pacte de silenci" amb els dits per garantir aquest secretisme.

D'1,70 metres i ulls foscos, té tatuatges a les dues cames, als dos braços i a l'esquena. Podria dur una arracada a la cella esquerra.

sospitós 8

Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez

Proxenetisme

L'única dona que surt a la llista dels 10 més buscats facilitava l'arribada de dones a Espanya, a qui cobrava un deute obligant-les a prostituir-se. Regentava diverses cases dedicades a la prostitució, on també aprofitava per traficar amb cocaïna. Vallejo Gutiérrez blanquejava els beneficis a través d'enviaments de diners.

La Policia diu que la dona, de 36 anys, és una "delinqüent internacional d'elevada perillositat", que es caracteritza per "una empatia humana inexistent" i que ha generat danys irreparables en moltes famílies de diverses nacionalitats. Fa 1,48 metres, és molt prima i té els ulls verds. És "fàcil d'identificar" gràcies a una piga que té entre el nas i el llavi, un "marcat" accent gallec i unes mans molt cuidades.

sospitós 3

Manuel Herrero Muñoz

Assassinat

Va matar, amb una altra persona, un home a la Ciutat de Mèxic amb un instrument tallant que li va provocar lesions al coll i un traumatisme cervical i toràcic. Després va amagar el cos en un soterrani al mateix edifici dins d'un tambor que va omplir de ciment.

Segons la Policia, és una persona que "genera problemes en la seva vida quotidiana, i és capaç de matar algú sense remordiments". Té 33 anys, mesura 1,75 metres i és de complexió prima. És castany i té els ulls blaus. Té una cicatriu al braç esquerre i un tatuatge d'una àncora al dit del mig de la mà esquerra. Parla anglès perfectament.

sospitós4

Norbert Kohler

Tràfic de drogues, blanqueig de capitals i robatoris

El 30 d'agost del 2017 la Policia li va trobar 212 quilos de cocaïna a Majadahonda, tot i que també se l'investiga per blanqueig de capitals relacionat amb el tràfic de drogues i per nou casos de robatoris com a membre d'una banda que va actuar entre els anys 2000 i 2001 a la República Txeca. En alguns d'aquests casos, va fer veure que formava part d'una patrulla de Policia: paraven les víctimes a la carretera, les segrestaven en una furgoneta, se les enduien en una casa d'uns dels membres de la banda i les torturaven fins que els donaven les claus de les caixes fortes, les claus de casa, els codis d'accés, les targetes de crèdit, diners en efectiu, els cotxes i altres objectes de valor.

Kohler té 44 anys, mesura 1,86 metres, té ulls de color blau clar i se'l considera altament perillós. Pot anar armat.

sospitos 6

Luis Martínez Calleja

Encastaments i robatoris

És un delinqüent especialitzat en encastaments i tota mena de robatoris amb força. Quan estava pres a Alcalá-Meco, el 2014, es va fugar aprofitant un trasllat a l'hospital. És "extremadament agressiu" davant la presència policial i ha atacat agents en nombroses ocasions.

Té 29 anys, mesura 1,68 i té el cabell fosc. Porta tatuatges als dos canells i té una cicatriu al llavi superior.

sospitós 5

Nikolay Shterev Kurkuchev

Tràfic de drogues

És el líder d'una organització internacional dedicada al tràfic de grans quantitats de drogues (sobretot cocaïna) a través de contenidors des de Sud-americà fins a Europa. L'organització, perfectament "estructurada", està formada per colombians, búlgars i espanyols. Kurkuchev seria el cap de l'organització a Bulgària i l'encarregat de rebre la cocaïna en aquest país.

Té molts tatuatges als dos braços, la pell clara i els ulls blaus, i és molt perillós i pot anar armat.

sospitós 7

Ramón Saavedra López

Homicidi dolós

Saavedra va anar a casa del seu cap perquè l'home no li havia pagat 200 euros. Quan la víctima anava a entrar al domicili, un grup de persones cobertes amb passamuntanyes i guants el van empènyer i un d'ells el va estrangular fins a causar-li la mort per asfíxia. Després van dirigir-se a l'habitació de la mare de la víctima, la van lligar amb unes brides i li van pegar per apoderar-se dels 50 euros que portava a la bata.

Té 38 anys, mesura 1,65 metres i té el cabell morè. És perillós i respon de manera extremadament agressiva en situacions d'estrès. Té una "habilitat especial per escapolir-se i evadir-se".

sospitós 2

Manuel Bellido Moreno

Expedició i distribució de moneda falsa

Considerat el principal falsificador de moneda d'Espanya. Està imputat com a membre d'una organització criminal dedicada a falsificar bitllets d'alt valor, on Bellido s'encarregava de distribuir la moneda falsa per tot Espanya durant el 2013.

Té 46 anys, fa 2 metres i té la pell i els ulls foscos. Té fàcil accés a elements per falsificar documentació, targetes de crèdit i xecs de viatge, entre altres, cosa que dificulta la seva identificació.

sospitós 10

Tom Richard Diane Michielsen

Tràfic de drogues, blanqueig de capitals i tràfic d'armes

Està involucrat en delictes relacionats amb el tràfic de drogues i d'armes i el blanqueig de capitals. Pot fer servir altres noms, com Vermeiren o Heirich Schmidt.

Té 46 anys i és d'origen belga, de complexió normal i ulls clars. Es considera un fugitiu perillós, ja que podria tenir armes de foc al seu poder.

stats