Societat 30/06/2023

Només una de les estudiants amb millor nota a Selectivitat ha anat a un institut públic

Els alumnes amb les qualificacions més altes han estat Guillem Femenia, amb un 9,88, i Glòria Coll i Lucía Costa, amb un 9,8

1 min
Glòria Coll i Guillem Femenia, a la UIB.

PalmaEls mallorquins Guillem Femenia i Glòria Coll, l'eivissenca Lucía Costa, i la menorquina Laura Tomàs han estat els alumnes que han tret les millors notes a la Selectivitat 2022-2023. D'ells, Femenia és el més ben posicionat. Té una nota d'accés de 9,88, resultat de ponderar la nota de Batxillerat (10) i la de la fase d'Accés (9,7). Únicament Tomàs ha estudiat en un institut públic.

Tant Lucía Costa com Glòria Coll han tret les mateixes qualificacions, amb un 10 a Batxillerat i un 9,5 a la fase d'Accés, que dona com a resultat una nota d'accés de 9,8. A Menorca, l'estudiant que ha tingut més èxit és Laura Tomàs, amb un 9,54 (9,84 a Batxillerat i 9,1 a la fase d'Accés). Cal recordar que aquestes qualificacions són el resultat de sumar el 60% de la nota de Batxillerat i el 40% de la de la fase d'Accés.

Matemàtiques i Enginyeria Aerospacial

Femenia, del col·legi Santa Mònica, i Coll, de Pius XII, han atès els mitjans aquest dijous dematí als jardins de Son Lledó, a la UIB. En sumar les notes de la fase d'Admissió, a Coll li queda un 13,2, que emprarà per entrar a Matemàtiques a la UIB. En el cas de Femenia, que amb la fase d'Admissió sumada té un 13,88, vol estudiar Enginyeria Aeropacial. Als futurs estudiants de Batxillerat Femenia els ha aconsellat que "no estiguin nerviosos". També ha dit que aquest estiu cercarà "passar-ho bé, desconnectar i carregar piles". Coll, per la seva banda, ha animat les noves generacions. "No és tan difícil com us diuen, però s'ha de ser constant", ha dit.

stats