Casa reial
Societat 08/08/2021

Dos anys des de l'última foto del rei, les seves filles i la seva mare

La reina Sofia es deixa veure per primer cop davant les càmeres des que va arribar a Palma, el 23 de juliol

À.G.
2 min
La familia Real a Palma de Mallorca

Les fotos de la família reial estan marcades des de fa anys més per absències que per les presències. L'últim exemple és el de Felip VI sopant amb la seva dona, filles i mare –sense el rei emèrit, per raons òbvies– en una estampa que feia dos anys que no es produïa davant les càmeres. Hi havia també la germana de la reina emèrita Sofia, la princesa Irene de Grècia, per la qual cosa es va tractar d'un sopar en què l'única presència masculina era la del monarca, i així ho han subratllat diversos mitjans. L'acte es va celebrar al restaurant Ola de Mar, propietat de Guillermo Cabot i situat al barri de Portixol, a prop de Palma, després de l'entrega de premis de la Copa del Rei Mapfre de Vela.

D'aquesta manera, Sofia es mostrava davant la premsa per primer cop des que va arribar a l'illa el 23 de juliol, procedent de Ginebra, on havia visitat la seva filla Cristina. Des d'aleshores, havia romàs enclaustrada al palau de Marivent. Un dels temes de conversa, segons ha transcendit, va ser la preocupació per l'evolució dels incendis a Grècia, que toca de prop tant Sofia com Irene, ja que els seus pares, els reis Pau i Frederica, estan enterrats en una finca del bosc de Tatoi, arrasat parcialment per les flames.

L'àpat, per cert, va servir de consolació a Felip, que no va poder guanyar el torneig que porta el seu càrrec al nom: en la regata de dissabte el seu vaixell, l'Aifos, va baixar de tercer a quart lloc en la classificació de la classe ORC1, en la qual competia. Això sí, la copa la va donar a un amic íntim: Fernando León, capità del veler Hydra i algú que va estar en el punt de mira de la premsa del cor, fa uns anys, ja que –abans que entrés en escena Urdangarin– se'l va relacionar sentimentalment amb la infanta Cristina.

Aforament reduït

La cerimònia d'entrega, però, va ser relativament deslluïda. Tot i que hi van acudir la presidenta balear, Francina Armengol, i l'alcalde de Palma, José Hila, entre altres autoritats, es va haver de reduir substancialment l'aforament del recinte de Ses Voltes, al costat de la catedral, a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, només quatre regatistes per vaixell van poder desfilar davant del rei per rebre la copa.

L'esperada imatge de Leonor i Sofia amb la seva àvia, que s'ha fet esperar, trigarà probablement a repetir-se, ja que el 30 d'agost és la data esperada perquè l'hereva a la Corona es traslladi a l'Atlantic College de Gal·les, on està previst que cursi el seu exclusiu batxillerat internacional.  

stats